Kuva: liiga

TPS:n Tukonen kaatoi Tapparan – Ilves hävisi Raumalla

02.01.2015 21:40 - Frans Metsälä

Tappara taipui TPS:lle voittolaukauskilpailun jälkeen 3 – 4 -lukemin Hakametsässä. Markus Kankaaperä, kahden miehen alivoimalla osunut Jarkko Malinen ja Olli Palola onnistuivat kirvesrinnoista maalinteossa. Lukko puolestaan kukisti Ilveksen maalein 3 - 1 Raumalla pelatussa ottelussa.

Liigassa pelatiin perjantai-iltana vuoden 2015 ensimmäiset ottelut. Tappara kohtasi TPS:n Hakametsässä. Lauri Tukonen laukoi turkulaiset johtoon ottelun avauserässä. Ex-Tappara Niclas Lucenius lisäsi TPS:n johtoa toisen erän alussa Ilveksestä siirtyneen Alexander Ruutun syötöstä. Kokoonpanoon palannut Markus Kankaanperä (kuvassa) kavensi kirvesrinnoille Jukka Peltolan syötöstä hetkeä myöhemmin. Jarkko Malinen tasoitti vielä toisen erän lopussa harvinaisesti kahden miehen alivoimalla Peltolan ja Juha Metsolan kerätessä syöttöpisteet.

Olli Palola vei kolmannen erän alussa kirvesrinnat ottelussa ensi kertaa johtoon ylivoimalla Josh Greenin ja Teemu Aallon alustuksesta. Tukonen toi illan toisellaan turkulaiset tasoihin ja vei ottelun jatkoajalle. Maalittoman jatkoajan jälkeen Tukonen ratkaisi lisäpisteen turkulaisille. Tapparan Metsola torjui ottelussa 35 kertaa. Liigassa debytoinut TPS:n Alexander Georgiev ehti kiekon tielle 24 kertaa.

Ilves puolestaan kohtasi Lukon Raumalla pelatussa ottelussa. Tommi Kivistö lämäsi Ilveksen johtoon ottelun avauserässä Saku Salmelan ja Sami Sandellin alustuksesta. Janne Niskala laukoi ylivoimalla Lukon tasoituksen ottelun toisessa erässä. Filip Riska vei raumalaiset johtoon onnekkaasti Ilves-puolustuksen suosiollisella avustuksella. Jerry Ahtola laukoi ottelun päätöserässä ottelun 3 - 1 loppulukemat. Ilveksen Joonas Korpisalo pysäytti ottelussa 31 Lukko-laukausta. Ryan Zapolski ehti Lukko-maalilla kiekon tielle 36 kertaa.

Ilves pelaa seuraavan kerran jo huomenna HPK:ta vastaan. Lauantaina 3.1 Hakametsässä pelattava Ilves – HPK -ottelu alkaa kello 17. Tappara puolestaan pelaa seuraavan kerran Porissa. Radio City Tampereen Kiekkoradio selostaa maanantaina 5.tammikuuta pelattavan Ässät – Tappara -ottelun alkaen kello 18.30.