Blues katkaisi HIFK:n viiden ottelun voittoputken

03.01.2015 19:25 - Pasi Purmonen

Vuoden ensimmäinen pääkaupunkiseudun derby pelattiin tänään Espoossa kun Blues kohtasi kotonaan hyvässä vireessä olleen Helsingin IFK:n

Peli alkoi vauhdikkaasti, ja Blues saikin ottelun alkuun avausmaalin aikaiseksi ajassa 7:10 Stefano Giliatin vedon yllättäessä HIFK maalivahti Kevin Lankisen. Blues jatkoi hyvää virettään koko erän ajan, ja Robert Rooba saikin kiekon häkkiin ajassa 16:05 nostaen Bluesin jo 2-0 johtoon, joissa lukemissa mentiin toiseen erään.

Toinen erä alkoi edelleen HIFK:n vaisulla pelaamisella, ja joukkue otti heti erän alkuun kaksiminuuttisen väärän vaihdon johdosta. HIFK selvittää tämän alivoiman, mutta heti rangaistuksen perään Sim Liivik laukoo Stefano Giliatin syötöstä pelin lukemiin 3-0 Bluesin hyväksi. Tämän jälkeen Blues tarjosi Helsingin IFK:lle tilaisuutta Kalle Kaijomaan kampituksesta seuranneen kaksiminuuttisen johdosta mutta tätä HIFK ei päässyt hyödyntämään, vaan pian tämän jälkeen Arttu Luttinen ottaa kaksiminuuttisen HIFK:lle myöskin kampituksesta. Otso Rantakiri kiittää tästä ja pamauttaa ylivoimalla lukemat jo 4-0 espoolaisjoukkueelle, joissa lukemissa mentiin myös kolmanteen erään.

Kolmas erä alkoi rauhallisesti, Bluesin varmistaessa ja rauhoittaessa peliä. Tämän rauhoittuneen Bluesin pelin pääsi kuitenkin hyödyntämään Teemu Ramstedt kaventaessa pelin lukemiin 4-1 alivoimalla. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, ja peli päättyikin 4-1 ja katkaisi HIFK:n viiden ottelun voittoputken.