Kaupunkisuunnittelupalkinto 2014 on myönnetty Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnalle

09.10.2014 15:02 - Henri Laukka

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut on luovuttanut Kaupunkisuunnittelun seminaarissa VIII Kaupunkiympäristön laatu – osataanko Oulussa? Kaupunkisuunnittelupalkinnon 2014 Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnalle.

Kaupunkisuunnittelupalkinto 2014 on myönnetty Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnalle tunnustukseksi pitkään jatkuneesta ansiokkaasta työstä Oulun kaupunkisuunnittelun hyväksi. Palkinto myönnetään vuosittaisen Kaupunkisuunnitteluseminaarin yhteydessä.

Palkinnon myötä Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut haluaa kiittää Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekuntaa antoisasta, pitkään jatkuneesta yhteistyöstä. Arkkitehtuurin osasto perustettiin Oulun yliopistoon vuonna 1959, ja vuonna 2014 se muutettiin osastosta tiedekunnaksi.

Arkkitehtuurin tiedekunta tuo yleiseen keskusteluun ajankohtaisia teemoja muun muassa harjoitustöiden ja tutkimuksen kautta. Useat opinnäytetyöt sijoittuvat Oulun kaupungin alueelle ja tuovat tuoreita näkemyksiä kaupunkisuunnitteluun. Oma arkkitehtuurin tiedekunta luo kaupungin yleiseen ilmapiiriin merkittävän myönteisen lisän. Väheksyä ei voi sitäkään, että kaupungin eri yksiköt ovat saaneet työllistää lukuisia hyviä arkkitehtiharjoittelijoita vuosien mittaan.

Oulun kaupunki toivoo hyvän yhteistyön jatkuvan.

Kilpailut

Uusimmat