Metsola nollasi Ässät - Tapparan tappioputki poikki

09.10.2014 21:02 - Frans Metsälä

Tappara voitti Ässät 3 – 0 -lukemin torstai-iltana Hakametsässä. Antti Erkinjuntti, Kristian Kuusela ja Atte Mäkinen onnistuivat kirvesrinnoista maalinteossa. Juha Metsola torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä eteen 28 laukausta.

Liigassa pelattiin torstai-iltana ainoastaan yksi ottelu. Tappara isännöi Ässiä Hakametsässä. Antti Erkinjuntti vei kirvesrinnat johtoon avauserässä Tuukka Mäntylän syötöstä. Kristian Kuusela ohjasi Tapparan toisen maalin toisessa erässä kahden miehen ylivoimalla. Olli Palola ja Teemu Aalto alustivat Kuuselan kauden avausosuman. Atte Mäkinen (kuvassa) laukoi vielä toisessa erässä ottelun 3 – 0 loppulukemat Patrik Laineen ja Jukka Peltolan esityöstä. Maali oli Mäkiselle ensimmäinen Liigassa ja Laine saalisti ensimmäisen syöttöpisteenä. Juha Metsola torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä eteen kaikki 28 Ässä-laukausta. Juuso Riksman ja Rasmus Rinne torjuivat porilaisten maalinsuulla yhteensä 24 kertaa.

Voiton myötä Tapparan neljän ottelun tappioputki katkesi ja kirvesrinnat nousivat sarjataulukossa sijalle kymmenen. Tappara pelaa seuraavan kerran ylihuomenna Lahdessa. Radio City Tampereen Kiekkoradio selostaa lauantain Pelicans – Tappara -ottelun alkaen kello 17. Kiekkoradio käynnistyy tuntia aikaisemmin.