Kuva: Mikko Räsänen

Anssi Kela omasta TV-ohjelmasta: "Osa esitettävistä kappaleista tuli puun takaa"

13.12.2016 13:22 - Vilma Kaura

Eri artistivieraita sisältävässä ohjelmassa versioidaan kotimaisia klassikkokappaleita ja tutustutaan niiden historiaan.

Ennätyksellisen keikkavuoden vetänyt Anssi Kela tähdittää ensi keväällä alkavaa uutta Anssi Kela ja isot biisit -TV-ohjelmaa. TV5:n esittämässä musiikkiohjelmassa Kela ja vierailevat artistit kisailevat keskenään versioimalla legendaarisia suomalaisia klassikkokappaleita. Ideana on, että vieraileva artisti saa valita itselleen musiikkikappaleen ja heittää yllätyskappaleen haasteena Kelalle.

- Sain vasta ohjelman kuvaustilanteessa tietää, minkä kappaleen saisin esittää. Voin kertoa, että osa kappaleista tuli todella puun takaa, Anssi Kela kertaa toimittaja Anna Hopin haastattelussa.

Kela ei kuitenkaan vielä halua paljastaa ohjelman kappalevalintoja. Mukana sarjassa on eturivin artisteja, kuten Sanni, Lauri Tähkä, JVG, Ellinoora, Arttu Wiskari, Elias Kaskinen, Egotrippi ja Erin.

(kuva: Mikko Räsänen)

Katsaus historiaan

Ennen klassikkokappaleiden tulkintaa TV-ohjelmassa tutustutaan syvemmin esitettävien kappaleiden alkuperään.

- Tapaamme biisien alkuperäisiä esittäjiä ja tekijöitä. Se on katsaus historiaan, sillä biisit kertovat, millaisissa olosuhteissa ja millaiseen aikaan ne on tehty, Kela sanoo.

- Sitten, kun olemme sukeltaneet artistivieraani kanssa biisin maailmaan päätämme, miten aiomme versioida oman kappaleemme, Kela avaa TV-ohjelman sisältöä.

Lue myös: Anssi Kelan uusi kappale on oodi mustalle värille - kuuntele

Kilpailut

Uusimmat