Kuva: Vilma Kaura

Anssi Kelan lapsuusmuisto: Joulupukki pelästytti suunniltaan

12.12.2016 15:37 - Vilma Kaura

Laulajalle joulu tarkoittaa nykyisin rauhoittumista ja karamellien syömistä.

Laulaja Anssi Kela ei tunnusta olevansa jouluihminen. Hän kertoo kuitenkin pääsevänsä sisälle joulutunnelmaan lomien aikana.

- Tykkään joulun fiiliksestä silloin, kun kaikki valmistelut on tehty ja saa olla rauhassa. Ehkä jouluna nimenomaan tarvitsee sen, että helvetti on hetken aikaa irti, minkä jälkeen rauhoitutaan miellyttävään tunnelmaan, Kela miettii.

Mies kertoo viettäneensä muutamia jouluja ulkomailla, jolloin hänet on vallannut tunne, ettei kaikki ole kohdallaan.

- Silloin on tullut fiilis, että tämä ei nyt ole ihan oikein ja tässä on jotakin hassua, mies miettii perinteistä irrottautumista.

Hän kokee, että joulu kotimaassa lumenvalkoisissa tunnelmissa perheen kesken antaa kuitenkin eniten.

"Piilouduin vanhempieni selän taakse"

Artisti sanoo, että hänen ensimmäinen lapsuusmuistonsa liittyy nimenomaan jouluun. Mies muistaa olleensa noin kolmevuotias ja viettäneensä taloyhtiön joulujuhlaa vanhempiensa kanssa, kun tapahtui jotain ikimuistoista.

- Juhlaan oli kutsuttu myös joulupukki. Muistan sen tilanteen, kun pukki tuli sisään ja pelästyin järjettömästi. Ensimmäinen muistoni maailmasta on siis se, että näen joulupukin ja piiloudun vanhempieni selän taakse miettien, etten halua olla tuon tyypin kanssa tekemisissä ikinä, mies nauraa.

Kelan mukaan välit pukkiin kuitenkin lämpesivät sittemmin ja hän vastaanotti lahjat lapsena aina odottavaisin mielin.

- Mitä kovempi paketti oli, sitä parempi, hän muistaa.

(kuva: Mikko Räsänen)

Fanit tuntevat Kelan lahjamaun

Anssi Kela nimeää lempijouluherkukseen vihreät kuulat, joilla myös fanit hemmottelevat artistia. Miehen mukaan marmeladimakeisia löytyy hänen kotoaan usein vuoden ympäri.

- Tälläkin hetkellä minulla löytyy edellisen viikonlopun keikalta korkkaamaton paketti, jonka fanit antoivat. Luulen, että pakettien määrä lisääntyy joulua kohden, Kela miettii.

Hänen mukaansa vihreiden kuulien saaminen on aina ihana asia. Hän kuitenkin sanoo, että asialla on myös varjopuolensa.

- Olen erittäin perso vihreille kuulille ja se on toisaalta vaarallista. Meikäläisestä nimittäin tulee yleensö joulun pyhien jälkeen aivan vihreän kuulan näköinen, sanoo artisti, ja viittaa tällä ylensyömisen seurauksiin.

Lue myös: IL: Anssi Kela säikähti - heitettiin oluttuopilla keikan aikana

Kilpailut

Uusimmat