Kuva: Jiri Halttunen

Tappara voitti Ässät – Ilves hurjana Helsingissä

24.02.2015 21:26 - Frans Metsälä

Tappara voitti Ässät maalein 2 – 1 tiistai-iltana Hakametsässä. Ilves puolestaan johti HIFK:ta Helsingissä jo kuudella maalilla ja voitti lopulta 6 - 3 –lukemin. Blake Kessel laukoi ensimmäiset osumansa Ilves-paidassa ja Steven Zalewski alusti kolme osumaa.

Liigassa pelattiin tiistaina täysi seitsemän ottelun kierros. Tappara isännöi Ässiä Hakametsässä. Jarkko Malinen laukoi avauserän ainoan osuman kirvesrinnoille alivoimalla Markus Kankaanperän ja Jukka Peltolan kerätessä syöttöpisteet. Maalittoman toisen erän jälkeen Antti Kerälä laukoi porilaiset tasoihin kolmannessa erässä. Stephen Dixon laukoi kirvesrinnoille ottelun 2 – 1 –loppulukemat viitisen minuuttia ennen loppua Antti Erkinjuntin ja Peltolan esityöstä. Tapparan Juha Metsola torjui ottelussa 31 laukausta. Ässien Rasmus Rinne pysäytti 29 kiekkoa. Tappara nousi voiton myötä sarjataulukossa jaetulle toiselle sijalle.

Ilves puolestaan kohtasi HIFK:n Helsingissä ja aloitti ottelun väkevästi. Matias Sointu (1+1) laukoi tupsukorvat johtoon Steven Zalewskin (0+3) ja Teemu Rautiaisen (1+1) alustuksesta. Blake Kessel (2+0) laukoi hetkeä myöhemmin ensimmäisen Ilves-maalinsa ylivoimalla Zalewskin ja Jarkko Näppilän (0+2) esityöstä. Vojtech Polak (1+1) laukoi tupsukorvien kolmannen osuman toisen erän alussa Sami Sandellin loistosyötöstä. Kessel lämäsi illan toisellaan Ilveksen neljännen osuman kahden miehen ylivoimalla Polakin ja Sandellin syötöistä. Aleksi Mustonen laukoi jatkuneen ylivoiman aikana viidennen osuman Rautiaisen ja Soinnun saalistaessa syöttöpisteet.

Antti Tyrväinen ohjasi hetkeä myöhemmin 0 – 6 lukemat Näppilän ja Zalewskin alustuksesta. Joonas Rask rikkoi HIFK:n kuparisen vielä ottelun toisessa erässä. Corey Elkins ja Toni Söderholm laukoivat helsinkiläisille kaksi lohtuosumaa kolmannessa erässä ylivoimalla. Ilveksen Joonas Korpisalo torjui ottelussa 35 laukausta. HIFK:n maalilla koko ottelun pelannut Ville Husso ehti kiekon tielle 26 kertaa. Ilves nousi voitollaan sarjataulukossa Ässien ohi yhdeksänneksi.

Ilves kohtaa seuraavaksi Bluesin. Torstaina 26.päivä Hakametsässä pelattava Ilves – Blues –ottelu alkaa kello 18.30. Tappara puolestaan matkaa ylihuomenna Vaasaan. Radio City Tampereen Kiekkoradio selostaa torstain Sport – Tappara –ottelun alkaen kello 18.30.