Kärpät ratkaisi voittolaukauksissa Helsingissä

17.02.2015 21:00 - Pasi Purmonen

HIFK palasi takaisin kotiin pyhättöön, kun viikon ensimmäisessä ottelussa vastaan luisteli sarjakärki Oulun Kärpät

Ottelua ehdittiin pelata alle minuutti, kun Kärpät pääsivät yllättämään kotijoukkueen. Ajassa 00:48 Arto Laatikainen laukoo Benjamin Maxwellin syötöstä kiekon ohi Ville Husson, ja siirtää Kärpät heti ottelun alussa 0-1 johtoon. Kärpät painostaa rajusti, ja Nikolai Goldobin ottaa jäähyn kiinnipitämisestä ajassa 05:59. Sarjakärjen kova vauhti jatkuu, ja erikoistilanteen hyödyntää Esa Pirnes, joka vie Kärpät ylivoimalla jo 0-2 johtoon kun ottelua oli pelattu vajaa kahdeksan minuuttia. Näissä lukemissa siirryttiin ottelun toiseen erään.

Toisen erän alussa HIFK:lle tarjotaan mahdollisuutta kavennukseen Juho Keräsen kaksiminuuttisen toimesta ajassa 22:44. Edarijengin ylivoima on kuitenkin todella vaisua, eikä tulosta synny. Toinen mahdollisuus annetaan erän puolivälin jälkeen, kun HIFK pääsee pelaamaan toistamiseen ylivoimaa. Tällä kertaa kiekko saadaan häkkiin, ja taikurina toimii Tomas Zaborsky ajassa 33:19 kaventaen ottelun ylivoimalla lukemiin 1-2. HIFK saa todella pelin päästä kiinni, ja ajassa 38:11 Mika Partanen tasoittaa pelin, ja kolmas erä alkaa tasatilanteessa 2-2.

Kärpät aloittaa kolmannen erän vahvasti, ja Joonas Donskoi iskeekin maalin ajassa 46:46 ja vie oululaisjoukkueen 2-3 johtoon. Kärpät saavat rangaistuksen ajassa 52:12 väärästä vaihdosta, ja HIFK saa mahdollisuuden kaventaa ottelun. Tätä ei kuitenkaa HIFK pääse hyödyntämään. Esa Pirnes tarjoaa vielä erän lopussa toisen mahdollisuuden helsinkiläisjoukkueen ylivoimaan kampituksen johdosta, ja comeback team tulee ja tasoittaa ottelun Matti Kuparisen maalilla lukemiin 3-3. Minuutti ennen erän loppua Lauri Taipalus ottaa pelin viivyttämmisestä rangaistuksen, ja HIFK joutuu aloittamaan jatkoajan alivoimalla.

HIFK selviää jatkoajan alivoimasta ja kumpikaan joukkue ei saa ratkaistua ottelu, ja voittajaa lähdetään etsimään voittolaukauksilla. Ratkaisijaksi nousi Sebastian Aho, ja Kärpät voittaa Helsingissä voittolaukauskisan jälkeen 3-4.

HIFK:n seuraava peli on lauantaina 21.2, kun joukkue matkustaa Poriin ja saa vastaansa Ässät. Ottelun selostus suorana klo 17:00 ja ennakkolähetys jo klo 16:00 Radio Cityltä Helsingissä taajuudella 99,4Mhz ja netissä www.radiocity.fi.