Kuva: Mikko Räsänen

Antti Railio löysi uralleen uuden suunnan - katso paluuvideo

02.09.2016 21:37 - Anna Hopi

Railion kappale Samaan marmoriin on kuvaus rakkauden voimasta.

Laulaja Antti Railio oli viimeksi otsikoissa, kun mies kertoi sairaudestaan avoimesti Facebookissa suurelle yleisölle. Siitä lähti paranemisen matka, joka on jatkunut näihin päiviin asti. Nyt mies voi paremmin kuin koskaan.

- Monissa asioissa olen tehnyt viimeisen vuoden aikana hurjan täyskäännöksen. Olen kasvanut ihmisenä hirveästi. Otin pesäeroa kaikista lihamyllyistä ja vähensin päihteitä ja kaikkea epäsopivaa. Olen yrittänyt nauttia elämästä ja miettiä, mikä on minulle tärkeää oikeasti, kertoo Railio.

Pohdinta on kannattanut, koska oma suunta on löytynyt uuden FinRecords-levy-yhtiön sopimuksen myötä. Railio on syväluodannut myös omaa arkeaan ja pyrkinyt saamaan elämänsä tasapainoon.

- Kliseisesti, olen tajunnut, että ne pienet asia ovat niitä isoja. Omat lapset ovat tulleet lähemmäksi. En ole varmaan voinut 16 vuoteen näin hyvin. Olen saanut itseni hyvin kasaan ja uusi suunta löytyi. Syynä siihen on varmasti uusi levy-yhtiö ja uuden musiikin tekeminen.

"Rakkaudesta ei voi koskaan olla varma"

Samaan marmoriin -kappaleen tekstin on kirjoittanut Mikko Karjalainen ja sävellyksen on tehnyt Petri Somer yhdessä Pasi Ojalan kanssa.

- Kyseessä on rakkauden tarina. Rakkaus ei ole niin helppoa kuin mitä luulisi. Biisissä on vastoinkäymisiä, riitoja ja sopimisia. Mikään ei ole aina ruusuilla tanssimista, mies muistuttaa.

- Se on suora tarina siitä, että mitä rakkaus on parhaimmillaan ja pahimmillaan. Kahdella ihmisellä saattaa olla iso epävarmuus, vaikka he olisivat olleet pitkäänkin yhdessä. Miten voin olla varma tästä ihmisestä? Eihän koskaan voi olla täysin varma. Jos löytää rakkauden, mistä on valmis taistelemaan, ehkä silloin siitä kannattaa pitää kiinni. Biisissä kiteytyy tämä rakkauden ja intohimon summa.

"Saan musiikkivideolla turpaani"

Railion Samaan marmoriin -kappaleeseen on tänään julkaistu myös musiikkivideo. Artisti sai itse vaikuttaa paljolti videon maailmaan, jonka hän suunnitteli yhdessä ohjaaja Tuukka Haapamäen kanssa.

- Se on erittäin hyvä. Saan siinä muun muassa turpaani. Niinhän elämässä aina välillä käy, nauraa Antti.

-Oli hienoa olla primus motor videon teossa. Videolla on hieno tarina, vähän kuin katsoisi Suomi-filmiä, jossa on Ansa ja Tauno.

Lue myös: Antti Railio toi kaksisuuntaisen mielialahäiriön julkisuuteen lasten takia: "Nyt alkaa uusi elämä"

Kilpailut

Uusimmat