Kuva: Mikko Räsänen

Antti Railio ylpeilee keittiötaidoillaan: "Olen kodin hengetär"

24.01.2017 10:23 - Anna Hopi

Hevimies Antti Railio viihtyy keittiössä sipulia pilkkomassa, koska osaa omasta mielestään kokata talon parhaat ruoat.

Laulaja Antti Railio kertoi Iskelmän iltapäivien Meillä kotona -sarjassa, pitävänsä keittiötä kodin tärkeimpänä paikkana. Hän yllättää myöntämällä, että lepopaikkana toimii parhaiten sohva eikä oma sänky.

Mies on ylpeä siitä, että pitää eteisensä siistinä.

- Eteisen merkitys on lähinnä se, että kura pysyy siinä, eikä tule sisälle asti. Takit ja puvunpaidat pysyy siististi siellä. Koti pysyy sisältä puhtaana. Eteinen on kodin siistein paikka. Yleensä viimeiset halaukset tulee tehtyä eteisessä. Tytöt sanovat, että iskä, tulee ikävä sinua. Minullakin tietenkin heitä, kertoo Railio.

Eteiseen liittyy myös rajukin muisto lapsuudesta.

- Olen kerran lentänyt ulko-oven lasista läpi. Siinä oli mukana lapsen mielikuvitusta, kun pienenä juoksin mörköä karkuun ja lensin koristelasin läpi. Isoveli katsoi vierestä, kun alaston Antti huutaa verta vuotavana lattialla. Tikkejä tuli ja isää harmitti.

"Olen kodin hengetär"

Railio viihtyy parhaiten kotonaan keittiössä, jossa laittaa mielellään ruokaa koko perheelle ja myös ystäville, jos heitä tulee kylään.

- Keittiöllä on minulle kaikista suurin merkitys kodissa. Keittiö on Minun keittiöni. Olen kodin hengetär. Osaan tehdä ruoan kuin ruoan, hän kehaisee.

- Isoveljeni on Suomen parhaita kokkeja. Aikanaan hän oli Suomi-Ruotsi-kokkimaaottelussa. Olin hänen apunaan kun hän treenasi. Olen oppinut äidiltä ruoanlaiton. Hän on sanonut, että se on köyhänkin etuoikeus.

Laulajan makunystyröitä kutkuttaa parhaiten aito liha, mutta ei hän sylje salaattikulhoon.

- Olen suuri lihan ystävä, mutta myös kasvisten. Paistan monesti parhaat pihvit ja kasvikset siihen viereen.

Railion kotona on jo opittu, että Antti on keittiön kingi.

- Tykkään opettaa ruoanlaittoa, ja lapsien kanssa kärsivällisyyttä löytyy. Joskus on tullut kavereiden kanssa riitaa, kun yritän opettaa oikeaa tapaa leikata sipuli. Heillä on oma tapansa, mutta minun tapani säästäisi aikaa... Hän nauraa.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Nukun parhaiten sohvalla"

Hevimies sanoo oppineensa nuoresta pojasta lähtien reissumiehen habituksen, ja kiintyneensä sohviin. Kotonakin se on paras lepopaikka, jonne päänsä kallistaa. Samalla sohvalla tosin myös syödään, pelataan pleikkaria ja soitellaan kitaraa.

- Olen ollut aikaisemmin sohvasurffari, yöpynyt kavereiden sohvilla. Olen kiintynyt sohviin ja saan siellä paremmin unta kuin sängyssä. Hämärä kaveri! Monesti nukun kotonakin sohvalla yöni. Puolisoni ei oiken tykkää, mutta eksyn välillä sänkyynkin. Ehkä tykkään omasta rauhasta, sohvasta on tullut toinen koti. Siitä voisi tehdä biisinkin, Toinen rakas, laatii Railio nauraen.

Ei jää epäselväksi, miten helppo miehen on sohvalla rentoutua.

- Sohva ja sohvatuoli on suuressa merkityksessä. Pelailen siellä olkkarissa vähän Playstationia. Isä varsinkin valittaa, että aikuinen mies ja noin lapsellinen. Hänkin katsoo Asterix-sarjakuvia, mutta se on kuulemma eri asia, Railio nauraa.

Hän myöntää huonoksi tavakseen syödä sohvalla. Vaikka tapaa paheksutaankin, TV:tä katsoen kahvin juonti ja sämpylän syönti on hänestä vain niin mukavaa puuhaa, ettei voi vastustaa tapaa.

Sohva pelaa hänellä sekä laiskotteluun, että tehokkaaseen luomistyöhön.

- Eilen tuli otettua sohvalla kitara käteen, ja tein yhden uuden biisin, sävelsin ja sanoitin.

Kuuntele Satu Kotosen juontamista Iskelmän iltapäivissä klo 14-18.

Lue myös: Antti Railio löysi uralleen uuden suunnan - katso paluuvideo

Lue myös: Antti Railio toi kaksisuuntaisen mielialahäiriön julkisuuteen lasten takia: "Nyt alkaa uusi elämä"

Kilpailut

Uusimmat