Kuva: Mikko Räsänen

Arpi kasvoissa muistuttaa Pauli Hanhiniemen kauhunhetkistä: "Elämäni oli loppua lyhyeen!"

22.10.2016 14:00 - Anna Hopi

Muusikko Pauli Hanhiniemellä on onnettomuudesta muistonaan arpi, joka kulkee otsalta päälaelle.

Pauli Hanhiniemi kertoo Kerran elettyä -muistelmateoksessa nuoruuden autokolarista, jonka hän koki 17-vuotiaana. 80-luvun alussa Hanhiniemi lähti ystävänsä Jarin kanssa Alavudelle kohti suosittua kesälavaa. Matkalla kuskina toiminut Jari ajoi Ford Cortinan ulos tieltä.

Hanhiniemi kuvaa kauhunhetkiä muistelmateoksessa.

"Auto syöksyi ojaan ja pyörähti pituussuunnassa katon kautta ympäri litistyen tuusan paskaksi. Saata yhä muistaa sen nytkähdyksen, kun oikeanpuoleinen etupyörä putosi roikkumaan tyhjän päälle ripustuksensa varaan tien loppuessa ja ojan auetessa allamme. Seurasi välähdyksenomainen syöksy tyhjyyteen. Sen jälkeen tuli ensin mustaa, sitten valkoista ja sitten hiljaista. Taju oli poissa." Kuvailee muusikko tilannetta.

"Luulin tökkiväni aivojani!"

Kuski kysyi tilanteessa Paulilta, miten tälle kävi ja artisti havahtui puhutteluun. Hän ryömi autosta, eikä nähnyt kunnolla eteensä.

"Tunnustellessani päätäni sormeni upposivat johonkin pehmeään aina ensimmäistä niveltä myöten. Lävitseni sävähti pelko, kun kuvittelin pääni haljenneen. Luulin tökkiväni aivojani! Kauhuissani tartuin kaksin käsin kallooni pitääkseni sen koossa."

Hanhiniemellä ei ollut kaiken onneksi päässään kuin iso haava, jonka reunat törröttivät repaleisina. Siihen tarvittiin 21 tikkiä, ja nuori mies makasi neljä päivää letkuissa sairaalassa.

"Elämäni olisi voinut loppua lyhyeen, katketa tuohon kolariin - mutta olin onnekas. Päätin jatkossa keskittyä niihin asioihin, jotka tuntuvat hyvältä, ja jättää turhimmat murheet murehtimatta. Se on ollut hyvä päätös." Artisti kirjoittaa.

"Kalju kohta otsalla harmittaa"

Jälkikäteen muusikko myöntää, että tilanne on jättänyt häneen jälkensä ja antanut perspektiiviä elämään.

- Kauhun hetki meni nopeasti ohi. Kyllä se jätti filosofisen jäljen. Toisella puolella otsaa on tämä arpi ja tikit menevät päälaelle. Siinä on vähän sellainen kalju kohta, että olen vähän kaljumpi kuin kuuluisi ollakaan. Aina kun katson peiliin ja harmittaa, että on tuo hirveä kalju kohta tuossa otsalla, niin samalla muistutan itselleni, että on parempi näyttää elävänä typerältä kuin kuolleena siistiltä, hymyilee Hanhiniemi Iskelmän haastattelussa.

- Minun täytyy joka kerta, kun katson peiliin, muistaa tämä. Ihmiset tietävät, että minulla on hiukset sekaisin usein, koska en jaksa katsoa peiliin usein. Aina kun minulla on tukka hyvin, olen joutunut miettimään näitä asioita.

Lue myös: Alakulon hyvästellyt Pauli Hanhiniemi: Masennukselle altistuu, kun pitää esittää hyvinvoivaa

Kilpailut

Uusimmat