Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Arttu Wiskari uutuussarjan tekemisestä: "Ehdotuksiani ei pidetty riittävän isoina"

09.02.2017 22:45 - Erica Alaluusua

Anssi Kela ja Isot biisit -sarjaa tähdittävä Arttu Wiskari kertoo, että sarjassa nähtävää kappaletta tehtiin lukuisia kertoja uudelleen.

Arttu Wiskari, 32, on mukana kevään uutuusohjelmassa Anssi Kela ja Isot biisit. Ohjelman jokaisessa jaksossa Anssi Kela, 44, ja artistivieras tekevät molemmat erikseen uuden version jostakin legendaarisesta suomalaiskappaleesta. Jakson lopussa päätetään, kumman kappale on parempi niin kuuntelukertojen kuin katsojaäänestyksen perusteella.

Wiskarin versioitavaksi valikoitui Irwin Goodmanin kappale Työmiehen Lauantai. Biisivalinta ei ollut Wiskarille kuitenkaan itsestäänselvyys, vaikka kappale hyvin artistin oman tuotannon sekaan istuukin.

- Minulla oli muutama ehdotus, mutta niitä ei koettu tarpeeksi suuriksi kappaleiksi. Olin kuitenkin tyytyväinen kappalevalintaan. Irwin on kuitenkin lähellä sydäntäni, ja olen ottanut omaan musiikkiini paljon hänen musiikistaan.

Kappaletta hiottiin pitkään

Wiskari kertoo, että kappale tehtiin myös uusiksi lukuisia kertoja, mutta lopulta lopputulos miellytti.

- Biisi on pirun hidas, siinä on aika vähän laulettavaa loppupeleissä. Tehtiin sitä uudelleen useita kertoja. Nostettiin tempoa ja ruuvailtiin, oli vaikeaa saada siitä kokonaista biisiä. Ensin tuntui siltä kuin kappaletta oltaisiin oltu tekemässä johonkin mainokseen. Löydettiin siihen kuitenkin lopulta hyvä kulma.

Kappaletta ei Wiskarin mukaan muutettu yhtä lisäosiota lukuun ottamatta, mutta artisti on helposti tunnistettavissa.

- Laulusta tuli kyllä Arttu Wiskarin kuuloinen. Uskoisin, että jos joku nykypäivän nuori kuuntelisi sen, voisi Arttu Wiskarin helposti tunnistaa, vaikka alkuperäisesittäjä onkin jotain ihan muuta.

Arttu Wiskarin versiota odotellessa voit nautiskella Irwin Goodmanin alkuperäisversiosta alapuolella.

Anssi Kela ja Isot biisit -sarja alkaa maanantaina 27. helmikuuta TV5-kanavalla klo 21.00.

Lue myös: Arttu Wiskarin Tuntematon potilas -hitti kirjoitettiin uusiksi 9 kertaa: "Otti aluksi liikaa kantaa"

Lue myös: Arttu Wiskarin tositarinaan perustuva kappale: Naispuolinen kaveri riisui humalassa pikkuhousunsa

Kilpailut

Uusimmat