TUTOlla hurja jännitysnäytelmä Keuruulla

17.01.2015 19:40 - Janne Laakso

TUTO Hockey matkasi lauantaiksi Keuruulle kohtaamaan täksi kaudeksi Mestikseen nousseen KeuPa HT:n. Ottelu oli odottamattoman tiukka, sillä illan ainoaksi maaliksi jäi lopulta TUTOn ensimmäisessä erässä iskemä osuma.

Kun TUTOn edellinen visiitti Keuruulle joulukuussa päättyi hurjiin 11-4 -maali-ilotteluihin, ei tänään nähty samanlaista tykitystä. TUTO pääsi heti ensimmäisen erän alussa ottelussa hallintaan, ja tasan kahdeksan minuutin kohdalla Olli-pekka Heinimäki ohjaamaan Mikko Lehtosen syötön KeuPa-maaliin. Toisen syöttöpisteen osumasta sai esityöt tehnyt Topi Taavitsainen.

TUTOn osuman jälkeen alkoi keuruulaisten armoton takaa-ajo, eikä TUTO enää päässyt ottelua kunnolla hallitsemaan. Edes erikoistilanteista ei maaleja syntynyt, sillä vaikka molemmat pääsivät ylivoimalla maalintekoa koettamaan, ei hyvästä pyörityksestä huolimatta kunnon laukauksia saatu. Jännitys tiivistyi kolmannen erän loppua kohden, kun ajassa 58:36 sekä TUTOn Toni Jalo että KeuPan Henry Roihu vihellettiin jäähypenkille poikittaisesta mailasta. KeuPa HT otti maalillaan torjuneen Petri Pitkäsen vaihtoaitioon, ja kun Anssi Virkki viimeisen minuutin mylläkän seurauksena joutui vielä jäähypenkille, oli kotijoukkueella kahden kenttäpelaajan ylivoima. Kaapo Kähkönen ei TUTOn maalilla epäröinyt, vaan piti maalin puhtaana ja otti jo kauden seitsemännen nollapelinsä. Näin TUTOn visiitin saldoksi tuli kolme sarjapistettä.

Voittonsa turvin TUTO sai hieman hajurakoa sarjataulukossa perässään tulevaan Kajaanin Hokkiin. Joukkueet käyvät nyt taistelua kevään pudotuspelien kotiedusta, sillä TUTO on tällä hetkellä neljäntenä ja Hokki viidentenä. TUTO pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona Mikkelissä Jukureiden vieraana.