Kuva: Jiri Halttunen

Tulisen tehokkas Tappara murskasi JYPin

17.02.2015 21:16 - Micke Suopuro

Tamperelaisten tehokas toinen erä oli liikaa hurrikaanilaumalle. Loppulukemat kirjattiin murskaavasti kotijoukkueen nimiin 7-1 (2-1, 3-0, 2-0).

Avauserään JYP tuli vielä nälkäisenä. Ryhmitys hallitsi aivan erän loppua lukuunottamatta pelitapahtumia.

Aktiivinen ote tuotti kuitenkin vain yhden maalin. Tapparan karattua puolivälin jälkeen johtoon Olli Palolan ylivoimamaalilla, käytti JYP heti perään oman tilaisuutensa. Tuomas Pihlman ohjasi pakkopelin päätteeksi Mikko Luoman viivakudin sisään.

Kotijoukkue pääsi vielä ennen summeria johtoon, kun kiekko pomppasi pitkän pyörityksen päätteeksi Jan-Mikael Järvisen lapaan ja mies sutaisi laatan tyhjiin ohi Tuomas Tarkin.

Taistelun ratkaisu nähtiin heti toisen erän alkupuoliskolla. Ensin Tappara onnistui kahden miehen ylivoimalla Teemu Aallon hirmuisen lyöntilaukauksen turvin. Ennen puolivälin taittumista osui puolestaan Palola, joka sai kiekon etukulmasta ohi Tarkin heti ylivoiman päätyttyä. Lopullisen naulan löi kolme minuuttia ennen päätöstä alivoimalla osunut Jukka Peltola.

Antti Erkinjuntin ja Palolan kypärtätempun viimeistelleet päätöserän osumat olivat enää kosmetiikkaa kosmetiikkaa. Ottelun hahmo oli 29 koppia napannut Juha Metsola.