Kärpät runkosarjavoittoon HIFK:n kustannuksella

07.03.2015 19:23 - Pasi Purmonen

IFK matkusti lauantaina Ouluun, jossa runkosarjan kolmanneksi viimeisessä ottelussa vastassa oli sarjakärki Kärpät

Ottelu alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla. Alle kaksi minuuttia oli ehditty ensimmäistä erää pelata, kun Benjamin Maxwell vie Kärpät 1-0 johtoon. Alle minuuttia myöhemmin iskee vuorostaan Juho Keränen, ja kun ottelua on pelattu alle kolme minuuttia johtaa Kärpät kotonaan jo 2-0. IFK saa rauhoitettua pelin, kunnes kaksi perättäistä rangaistusta aiheutti kahden miehen alivoiman. Kärpät ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, ja ajassa 16:56 Esa Pirnes vie Kärpät ylivoimalla 3-0 johtoon. Näissä lukemissa lähdettiin toiseen erään.

IFK vaihtaa maalivahtia toisen erän alkuun, ja Kevin Lankinen tulee tolppien väliin. Edarijengi saa laitettua hieman potkua omaan peliinsä, ja Yohann Auvitu kaventaa ajassa 25:57 pelin lukemiin 3-1. Pitkälle tämä maali ei valitettavasti ehdi kantaa, kun Kärpät pääsee iskemään toisella ylivoimallaan Mika Pyörälän johdosta taululle lukemat 4-1, ja tässä tilanteessa myös alkoi ottelun kolmas erä.

Kärpät jatkaa kovaa tahtiaan heti kolmannen erän alussa. IFK ottaa rangaistuksen, ja Lukas Kaspar laukoo ylivoimalla Kärpät 5-1 johtoon. Edarijengi saa kuitenkin vielä pelistä hieman kiinni, ja Juuso Puustinen kaventaa pelin ajassa 46:41 lukemiin 5-2. Ennen ottelun loppua Joonas Rask onnistuu ylivoimalla vielä yhteen osumaan, mutta liian myöhään ja Kärpät voittaa ottelun lukemin 5-3 ja varmistaa runkosarjavoiton.

HIFK pelaa seuraavan kerran tiistaina 10.3 kun vastassa on SaiPa. Selostus ottelusta klo 17:30 ja ennakkotunnelmia klo 16:30 Radio Cityllä taajuudella 99,4MHz tai netissä www.radiocity.fi.