Kuva: Uuge Kojola

HIFK taisteli jatkoaikavoiton Turussa

08.01.2015 21:11 - Pasi Purmonen

Sarjataulukossa vastakkaisissa päissä olevat TPS ja HIFK kohtasivat Turun HK-Areenalla

Helsingin IFK aloitti ottelun todella vahvasti, ja ensimmäistä erää ehdittiinkin pelata vain minuutti ja neljäkymmentäkolme sekuntia kun HIFK:n Juuso Puustinen syöttää maalin eteen Corey Elkinsille joka kiittää ja loihtii ottelun avausmaalin. TPS ei antanut avausmaalin hämmentää, vaan tuli peliin välittömästi mukaan painostaen HIFK:n päädyssä. Yohann Auvitu ottaa rangaistuksen pelin viivyttämisestä erän lopussa akassa 17:24, mutta HIFK:n maalille paluun tehnyt Ville Husso pitää maalin puhtaana torjuen kaksitoista laukausta kun toiseen erään siirryttiin lukemissa 0-1.

Toinen erä alkaa todella hitaasti kummaltakin joukkueelta, ja todellisia paikkoja ei meinaa syntyä. Loppua kohden TPS pääsi pelaamaan jopa kolmeen otteeseen ylivoimaa, mutta Ville Husso piti edeleen maalin puhtaana. Toisen erän ainoat tilastomerkinnät oli rangaistuksia, ja viimeiseen erään jatkettiin edelleen HIFK:n yhden maalin johdossa.

Kolmatta erää ehditttiin pelata kolme minuuttia ja kolme sekuntia kun Arttu Luttinen taikuroi Tomas Zaborskyn syötöstä kiekon ohi Teemu Lassilan ja nostaen HIFK:n 0-2 johtoon. TPS kuitenkin iskee pian takaisin, ja Juraj Simek kaventaa pelin numeroihin 1-2. Heti perään Lauri Tukonen tasoittaa pelin, ja alle kahdessa minuutissa peli onkin jo 2-2. Tämän seurauksena HIFK vaihtaa hyvin pelanneen Ville Husson maalilta Kevin Lankisen pelatessa ottelun loppuun. Kolmas erä päättyi tasatilanteessa 2-2 ja ottelu meni jatkoajalle. Kun jatkoaikaa oli jäljellä viisikymmentäkuusi sekuntia, iski Thomas Nykopp kiekon häkkiin ja ratkaisi voiton HIFK:lle jatkoajalla.

HIFK:n seuraava ottelu on kotonaan lauantaina kun vastaan luistelee klassikko-ottelussa Tappara. Ottelu alkaa klo 15:00, ja lähetys Radio Cityltä suorana jo klo 14:00 Helsingissä taajuudella 99,4Mhz tai netistä www.radiocity.fi.