Kuva: Mikko Räsänen

Elias Kaskinen: Itkeminen kappaletta tehdessä on hyvä merkki

08.09.2016 09:15 - Iiro Myllymäki

Erobiisin julkaissut Elias Kaskinen pitää eroja elämän vaikeimpina tilanteina. Helppoja eroja ei hänen mielestään ole olemassakaan.

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtyettä luotsaava Elias Kaskinen, 24, on murtanut totuttuja tapojaan biisinkirjoituksessa, ja lopputulos on nyt kuultavissa. Yhtyeeltä julkaistu uusi single Irti on ensimmäinen kappale, jonka Kaskinen on kirjoittanut yhdessä jonkun toisen kanssa.

Melodinen eroballadi syntyi yhteistyössä biisinkirjoittaja Jarkko Ehnqvistin kanssa. Ehnqvist piti keväällä majaa Los Angelesissa, minne Kaskinen matkusti yhdistetylle biisinkirjoitus- ja lomamatkalle. Maisemanvaihdos teki hyvää.

- Emme olleet studion uumenissa, vaan istuskelimme talon katolla ja katselimme Losia ja Hollywoodia. Välillä tuntuu, että Suomen maisema on jo koluttu. Tekee tosi hyvää lähteä ihan uuteen ympäristöön. Kun tarkkailee omaa elämäänsä Los Angelesista käsin, se näyttää erilaiselta, Kaskinen kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

"Erot ovat aina vaikeita"

Irti-kappale kuvaa parisuhdetta, joka täytyy saattaa päätökseen. Kappaleen kertoja ei siihen pysty, vaan toivoo toisen osapuolen laittavan suhteelle pisteen. Kuten muutkin kirjoittamansa kappaleet, myös Irti pohjautuu laulajan omiin kokemuksiin.

- Poimin asioita sieltä täältä omista kokemuksistani ja vähän muiden kokemuksista. Kappaleet ovat usein kuin mosaiikkeja eri tapahtumista, Kaskinen sanoo.

Näin ollen Irti ei kerro mistään yksittäisestä nuoren muusikon kokemasta erotilanteesta. Kappaleessa eroprosessi on kipeä, jaa niin ne ovat Kaskisen mielestä aina.

- Erot ovat aina vaikeita ja kurjia. Elämän vaikeimpia paikkoja.

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit kokonaisuudessaan: Axel Virkkunen (vas.), Elias Kaskinen, Artti Pursiainen ja Niko Koivuhovi (kuva: Handout)

Itkeminen merkki hyvästä kappaleesta

Herkkiä ja henkilökohtaisia biisejä kirjoittaessa tunteet ovat pinnassa. Itkeminen kappaletta tehdessä on Kaskisen mielestä hyvä merkki, mutta mittarina hyvälle biisille hän ei itkua pidä. Viimeksi miehen silmät kostuivat tiistaina Teit meistä kauniin -elokuvan ensi-illassa tunteikkaimpien kohtausten aikana.

- En mä siellä mitenkään räkä poskella ollut, mutta herkistyin. En häpeä itkemistä, Kaskinen sanoo.

Popimpi linja

Uuden musiikin teossa Kaskinen on murtanut omia kaavojaan muutenkin kuin biisinkirjoituskumppanin mukaan ottamisella. Vuonna 2015 ilmestyneen Elämä lupaa mulle -debyyttialbumin kappaleiden sovitukset olivat pitkälti lähtöisin jammailuista treenikämpällä. Nyt biisin kirjoitettuaan Kaskinen suuntaa treenikämpän sijaan suoraan tuottajan ja bändin kanssa studioon.

- Seuraava albumi tulee olemaan piirun verran popimpi kuin Elämä lupaa mulle. Biiseihin tulee enemmän koneellisia elementtejä, Kaskinen lupaa.

Lue myös: Elias Kaskinen teki erobiisin: Joskus rakastuneet eivät osaa olla yhdessä

Kilpailut

Uusimmat