Kuva: AOP

Paavo Arhinmäen yllätyspuhelu suoraan lähetykseen: ”Oli pakko soittaa”

06.03.2015 12:10 - Eeva Rajala

Radio Cityn aamuissa juontajatuuraajana toimiva Eppu Salminen muisteli Etelä-Afrikassa vuonna 2010 järjestettyjä jalkapallon MM-kisoja, joita myös kansanedustaja Paavo Arhinmäki oli seuraamassa. 

Eppu Salminen kertoi aamun lähetyksessä Mikko Honkaselle, että vasemmistoliiton puheenjohtajan, kansanedustaja Paavo Arhinmäen kanssa olisi sovittu haastattelu juuri ennen jännittävää Ghanan ja Uruguayn välistä ottelua.

Ottelu ehti kuitenkin alkaa ja haastattelu päätettiin tehdä pelin jälkeen. Salminen oli ystävineen päättänyt salakuljettaa stadionille viskipullon, ja mies mietti pelin alussa, haastattelisiko Arhinmäkeä pelin jälkeen vai joisiko viskipullon pelin aikana. Salminen päätti tehdä molemmat.

Haastattelun alkaessa MM-ottelun aikana nautittu viski oli jo ehtinyt kiehahtaa Salmisen päähän, mikä kuului selvästi myös haastattelun aikana. Salmisen muistellessa tapahtunutta, Radio Cityn studion puhelin soi ja vasemmistoliiton puheenjohtaja oli linjan toisessa päässä.

- Nyt oli kyllä niin levottomia tarinoita, että oli pakko ihan spontaanisti soittaa, Arhinmäki aloitti puhelun.

Hän oli jäänyt miettimään Salmisen viskinhuuruista tarinaa.

- Kun näyttelijöillä on tapana liioitella, ja moni kuuntelija ehkä jäi pohtimaan sitä, voiko pitää paikkansa, että Eppu Salminen – tunnettu radioääni ja erinomainen journalisti – on ollut siis viskipäissään. Tämä nyt ei hirveästi ihmetyttänyt, mutta väite siitä, että Arhinmäki olisi sen sijaan antanut lausuntoja täysin selvin päin, Arhinmäki letkautti.

Kuuntele koko spiikki ja Arhinmäen puhelu alta:


Kilpailut

Uusimmat