Kuva: Mikko Räsänen

Frederik ei ole varma, kuinka monta lehtolasta hänellä on: "Elatusapua olen maksanut monille"

02.07.2016 21:16 - Anna Hopi

Laulaja Frederikin, 71, värikkään uran varrelle mahtuu erilaisia sivupolkuja ja romanttisia seikkailuja. Salamasuhteiden tulokset ovat hämärän peitossa, eikä legendan mukaan jälkeläisten määrää voi mitenkään tietää.

Kun kyseessä on junttidiscon kuningas ja äijäenergialla tilanteesta toiseen taaplaava Frederik, selitys on ymmärrettävä. Iskelmälaulajan imago on ollut 60-luvulta lähtien sama: hän on edustanut yleisölle katujen kollia ja mahtisonnia, joka vetoaa naisiin ja uskaltaa tuotannossaan leikitellä pikkutuhmienkin aiheiden parissa. Mies on laulanut mahtipontisista aiheista - Miesstripparista, Tsingis Khanista, Titanicista ja Markkinaraosta.

Frederikin artistipersoonassa on jotain hillitöntä ja eläimellistä, ja mies lyö itsekin pökkyä pesään kertomalla haastattelun aikana, että villeinä vuosina viina virtasi, kapakoissa tarjottiin koko baarin väelle ja keikolle otettiin hetken mielijohteesta helikopteri- tai lentokonekyyti. Silti haastattelussa paikalla on rento, jalat maassa oleva, järkevä ja pohdiskeleva ihminen. Reetu sanoo, että arkiminästä Ilkka Sysimetsästä moni ei tiedä yhtään mitään.

Monella pitkän linjan artistilla työ ja yksityiselämä ovat kaksi eri asiaa, ja ne pidetään erillään.

- Laitan Frederikin samantien pois päältä, kun olen keikka on ohi. Kun kuljen kaupungilla, kuljen tukka harottaen pörröpäänä ja minulla on parta ajamatta - eikä voisi vähempää kiinnostaa, mitä joku siitä ajattelee. Olen räjähtäneen näköinen, sanoo artisti.

- Kun menen keikoille, pesen tukan ja laitan partavettä leualle ja tuoksun hyvälle. Pukeudun siisteihin vaatteisiin. Silti se on Ilkka, joka lähtee keikan jälkeen kotiin.

"Joissain rakkaussuhteissani on voinut käydä vahinko"

Frederikin lehtolasten määrästä on keskusteltu mediassa useaan otteeseen. Laulaja ei itsekään tiedä, paljonko villien vuosien jäljiltä on maailmaan saatettu jälkeläisiä. Miehellä oli vientiä nuoruudessa huolimatta siitä, että hänestä löytyy vakavampikin puolensa.

- Minulla on ollut rakkaita, eroottisia suhteita viehättävien naisten kanssa. Ei voi tietää, jos on käynyt joidenkin kanssa vahinko. Minulle ei ole kerrottu kaikkea. Muutama on ilmoittanut näin ja olemme päässeet asiasta yhteisymmärrykseen. Muutamille naisille olen maksanut elatusmaksuja. Se on selvä asia, että jos joudut DNA-testiin ja todetaan, että lapsi on sinun, niin hoidat velvollisuutesi, kommentoi tähti.

Frederikin elämäntyyli on luonut legendan aineksia.

-  Puolitoista vuotta sitten minulle soitettiin iltapäivälehdestä. He olivat saaneet "varman tiedon", että Lauri Tähkä on poikani. Kysyin, että miten niin. He perustelivat väitettään siten, että olemme yhtä hulluja ja liikkuvia tyyppejä. En ainakaan tiedä, että asia olisi näin. Kehotin lehteä kysymään asiasta Tähkältä itseltään. Asia jäi auki.

Spekulaation keskellä Frederikin täytyy myöntää, ettei hänellä ole aavistustakaan, kuka Tähkän äiti on, ja että onko hän kohdannut joskus menneinä vuosina naisen keikkapaikalla.

- Asiaa minun ja Tähkän välillä spekuloitiin pitkälle, ja juoru pyöri toimittajien sisäpiirissä. Moni on ollut sitä mieltä, että muistutimme toisiamme ulkonäöllisestikin. Hyvinhän Lauri Tähkä voisi olla poikani. Suhtaudun häneen täydellä kunnioituksella. Mutta kun en tiedä, kuka Tähkän äiti on, niin on hieman vaikea sanoa, mikä on totuus. En siltikään usko, että olisimme isä ja poika, vaikka mahdollistahan se on.

Reetulla on hyvä suhde omiin, jo aikuisiin lapsiinsa, mutta hän kertoo tutustuvansa muihinkin mahdollisiis jälkeläisiinsä mielellään.

- Olen miettinyt, että pitäisin konsertin ja pyytäisin sinne yleisöön kaikki lehtolapseni. He voisivat tulla sisään ilmaiseksi, jos laittaisivat ruusun rintaan. Katsotaan, montako tulee paikan päälle, veistelee mies.

Lue myös: Frederik muistelee: Yllytti Tapani Kansan kylmiltään juoksukisoihin

Lue myös: Danny, Tapani Kansa ja Frederik keikkailevat yhdessä koko kesän

Kilpailut

Uusimmat