Kuva: Mikko Räsänen

Haloo Helsingin keikkamatkoilla kuunnellaan musiikkia laidasta laitaan - 'Aluksi tuli valitettua'

24.01.2017 17:15 - Senja Rapila

Se on täysin ymmärrettävää, että kaikkien musiikkimaut eivät aina kohtaa, kun keikkamatkoilla samassa bussissa matkustaa useita ihmisiä.

Haloo Helsinki! -yhtyeen taival on kestänyt jo yli 10 vuotta. Sinä aikana yhtye on reissannut tuhansia ja tuhansia kilometrejä ympäri Suomea. Keikkamatkoilla ei kuitenkaan ehdi tulemaan tylsää, kun bändiä ja muuta henkilökuntaa on viihdyttämässä kaikkien yhdessä kasaama Spotify-soittolista.

- Meillä on "bussilista" -soittolista Spotifyssä, mitä kuunnellaan aina keikkamatkoilla. Siinä on sellainen 500 biisiä tällä hetkellä, yhtyeen kitaristi Leo Hakanen kommentoi Voice.fi:lle.

- Varmaan enemmän! vieressä istuva Elli Haloo naurahtaa.

- Joo, varmaan enemmänkin. Jokainen meidän bändin jäsen, ja henkilökunnan puoleltakin kaikki jotka rundaavat keikkabussissa meidän kanssa, on saanut laittaa sinne niitä omia lempparibiisejä.

Myös muiden kappaleista tulee keikkabussissa mielekkäitä

Koska jokainen on saanut laittaa soittolistalle ihan mitä tahansa ja siellä on musiikkia laidasta laitaan, ei yhtyeen jäsenten tai muiden tovereiden musiikkimaut aina kohtaa. Tämän vuoksi bussissa saadaan välillä humoristisesti paheksuen tuhahdella muiden musiikkivalinnoille.

- Kaikilla on todella laaja skaala ja siinä samalla oppii myös toisten musamauista kaikkea. Vaikka ei kaikesta tykkäisikään, niin kuitenkin miettii, että mitäköhän hän saa tästä irti, Elli virnistää.

- Kyllä, Ellillä on ainakin yksi biisi, joka kestää jonkun 15 minuuttia, Leo huomauttaa väliin ja myöntää, että sitä kappaletta (joka on Ellin mukaan kolme kappaletta peräkkäin) tuli joskus arvosteltua.

Nyt nekin kappaleet ovat muuttuneet mielekkäiksi, sillä niihin on alkanut liittyä hyviä muistoja ja fiiliksiä.

- Aluksi ehkä (tuli valitettua), mutta nyt se menee jo niin, että kun tietty biisi sattuu soimaan jonkun keikan jälkeen kun ajetaan hotellille, sitä myös alkaa nopeasti kaipaamaan sitä biisiä samassa tilanteessa myöhemmin. Siitä tulee tapa ja traditio siihen tilanteeseen, Leo summaa.

Yhtyeen jäsenillä selkeät roolit

Elli ja Leo kertovat, että Haloo Helsingin jäsenille on muodostunut selkeät roolit yhtyeessä kymmenen vuoden aikana. Vaikka kaikki välillä stressaavat ja jännittävät, on muutamia selkeitä jakoja, jotka erottavat jokaisen yhtyeen jäsenen toisistaan.

- Kyllä minä ja Jere varmasti kaikkein eniten noita käytännön asioita pyöritetään, Leo pohdiskelee.

- Jugi eli Jukka on se, joka ottaa rennosti. Minä sitten olen siinä välimaastossa haahuilemassa ja stressaamassa, Elli nauraa

Lue myös: Perustuvatko jotkut Haloo Helsingin kappaleista fanien tarinoihin?

Lue myös: Haloo Helsingin salaisuus paljastui - suuri Suomen kiertue tänä keväänä!

Kilpailut

Uusimmat