Kuva: Jiri Halttunen

Ryhdikäs JYP palasi voittokantaan – puolustajilla tehoilta

20.02.2015 21:47 - Micke Suopuro

Hurrikaaniryhmä lisäsi syvissä vesissä uivan patalauman tuskaa numeroin 4-1 (2-0, 1-1, 1-0). Ässät on nyt hävinnyt kuusi ottelua putkeen. JYP ei ole puolestaan kokenut vieläkään yli kahta tappiota peräkkäin.

Kotijoukkue aloitti pelin väkevästi, kuten viikon aiemmassa kohtaamisessa Tapparaa vastaan. Tällä kertaa joukkue niittasi kuitenkin heti myös onnistumisen. Juuso Riksman ei saanut otetta Markus Nenosen tulisesta rannelaukauksesta ja Mikko Salmio pääsi luutimaan irtokiekon sisään.

Ketjukoostumuksiaan illan taistoon muokannut JYP sai erän loppupuolella pelata liki kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Läpi illan takerrellut pakkopeli ei tuonut tulosta, mutta heti rangaistusten päätyttyä Marko Kauppinen tulitti viivasta laatan vierailijoiden verkkoon.

Perjantaisen väännön tunteikkain maali nähtiin toisessa erässä, kun väkevästi porilaisten maalille rynninyt puolustaja Valtteri Hietanen värkkäsi nousun päätteeksi kauden avausosumansa.

Tästä Ässät ei enää toipunut, vaikka Jarno Kärki pääsikin toisen erän lopussa Miika Lahden harhasyötön seurauksena ohittamaan 27 kertaa JYP-maalilla torjuneen Sami Rajaniemen.

Hurrikaanipuolustajien tehokkaan iltapuhteen viimeisteli päätöserän alkupuolella Juuso Pulli, jolle avopaikan petasivat maltilla pelanneet Petr Hubacek ja Jani Tuppurainen.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin toisessa erässä, kun Ässien Markus Viljanen taklasi polvella Jani Tuppuraista. JYP-hyökkääjä tulistui tilanteesta sillä seurauksella, että mies kaatoi Viljasen voimalla maahan. Molemmille lähetettiin kahden minuutin istunnolle.

JYP jatkaa pelejään jo lauantaina tärkeällä vierastaistolla Bluesia vastaan. Sijalla seitsemän majailevat espoolaiset hengittävät keskisuomalaisten niskaan vain kolmen pisteen päässä.

Hurrikaani Hockeyn ennakkotunti alkaa kello 16.