Puun päivän puu istutetaan tänään Kupittaan puistoon

26.09.2014 12:40 - Janne Laakso

Valtakunnallista Puun päivää vietetään vuosittain Vesan päivänä 27. syyskuuta. Tämän vuoden Puun päivän juhlapuu istutetaan Turun kaupunkipuiden lajiston linjauksen kunniaksi.

Istutettava puu on korkkipuu ja sen istuttaa Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puheenjohtaja Vuokko Puljujärvi-Seila. Juhlapuun istutus aloitettiin Kupittaan puistossa tänään aamupäivällä.

Valmisteilla oleva kaupunkipuulajiston linjaus varmistaa, että kaupungissa on terve ja kukoistava kaupunkipuusto myös jatkossa. Lajiston monipuolisuutta lisäämällä taataan, että ilmastonmuutoksen aiheuttama kasvuolosuhteiden huononeminen tai uudet tuholaiset ja kasvitaudit eivät tuhoa laajoja alueita kerrallaan.

Turussa on katupuita yli 12 000 ja puistopuita noin 23 000. Kaupungissa kasvaa kaikkiaan yli 200 puulajia ja -lajiketta. Kaupunkipuista pidetään puurekisteriä ja puiden kasvualustoja on kehitetty paremmin paikallisiin olosuhteisiin sopiviksi.

Suomessa Turku on suunnan näyttäjä kaupunkipuiden saralla. Tämän ansiosta Turku valittiin Euroopan puiden pääkaupungiksi vuonna 2011.

Tämän vuoden Puun päivän puuksi valittiin korkkipuu. Korkkipuu on harvinainen puulaji Suomessa. Lajikkeen vanhemmat ja ainoat yksilöt Turussa kasvavat Brahenpuistossa Brahen patsaan läheisyydessä. Nämä puut lahjoitti kaupungille korkkitehtailija Vilen vuonna 1896.

Kilpailut

Uusimmat