Ilveksellä ja Tapparalla tappioiden säväyttämä viikonloppu

27.09.2014 20:18 - Frans Metsälä

Ilves taipui niukasti Ässille maalein 2 – 3 Hakametsässä pelatussa ottelussa. HPK puolestaan voitti Tapparan Hämeenlinnassa 5 – 2 -lukemin. Ilves ja Tappara hävisivät puhtaasti molemmat viikonloppuna pelaamansa ottelut.

Liigassa pelattiin lauantaina kuuden ottelun kierros. Perjantaina JYPille Jyväskylässä hävinnyt Ilves kohtasi Ässät Hakametsässä. Henri Heino teki avauserän ainoan osuman porilaisille. Tapio Laakso tasoitti tupsukorville toisessa erässä Teemu Rautiaisen syötöstä. Kapteeni Sami Sandell vei hetkeä myöhemmin Ilveksen johtoon Roope Hintzin esityöstä. Esa Lindell tasoitti vielä toisen erän lopussa ylivoimalla Jake Hansenin ja Jarno Kärjen kerätessä syöttöpisteet. Ex-Ilves Tuomas Huhtanen laukoi ottelun voittomaalin päätöserässä Smithin ja Heinon syötöistä. Juha Järvenpää (kuvassa) torjui Ilves-maalilla 21 laukausta. Ässien maalivahti Rasmus Rinne torjui ottelussa 19 kertaa.

Eilen Raumalla niukan tappion Lukolle kärsinyt Tappara puolestaan kohtasi HPK:n Hämeenlinnassa. Marek Viedensky vei HPK:n johtoon reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Eero Somervuoren ja Jesse Saarisen esityöstä. Saarinen laukoi hetkeä myöhemmin hämeenlinnalaisten toisen osuman ylivoimalla Somervuoren syötöstä. Teemu Aalto kavensi Tapparalle toisen erän alussa Antti Erkinjuntin tarjoilusta. Ville Järveläiselle merkittiin HPK:n kolmas maali Craig Schiran ja Jyri Niemen kerätessä syöttöpisteet. Pekka Jormakka kavensi kirvesrinnoille päätöserän alussa David Kolomatisin ja Olli Palolan syötöistä. Zach Hamill viimeisteli hämeenlinnalaisten neljännen osuman ylivoimalla Toni Jalon ja Antti Bruunin syötöistä. Tuomas Vänttinen laukoi Bruunin syötöstä ottelun 5 – 2 loppulukemat tyhjään Tappara-maaliin. Juha Metsola torjui kirvesrintojen maalinsuulla 28 laukausta. HPK:n Joni Myllykoski ehti kiekon tielle 20 kertaa.

Tappara pelaa seuraavan kerran vasta perjantaina 3.10 Hakametsässä Bluesia vastaan alkaen kello 18.30. Ilves puolestaan isännöi Lukkoa torstaina 2.10 Hakametsässä kello 18.30. Radio City Tampereen Kiekkoradion seuraava selostusottelu kuullaan vasta ensi lauantaina. Otteluna on 4.10 Turussa klo 17 alkava TPS – Tappara -ottelu.