Kuva: Nelly Tatti

CMX:n alkuvuodet olivat raskaita: Seitsemän vuotta villiä biletystä

13.02.2015 08:00 - Reija Saarinen

A. W Yrjänän mukaan CMX:n alkuvuodet sisälsivät paljon bileitä. Nykynuorilla tilanne on kuitenkin miehen mukaan toinen.

Rock-musiikki on kautta aikojen liitetty naisiin, viinaan ja seksiin. Muusikoita kuunnellessa väitteen todenperäisyys myös helposti saa vahvistuksen. Näin on myös legendaarisen CMX:n kohdalla, joka A. W Yrjänän mukaan biletti alkuvuodet villisti. 

- Vuonna 1992 alettiin ihan säännöllisesti keikkailla. Varmaan ensimmäiset 7-8 vuotta oli villiä biletystä. Ei koskaan tiennyt mitä kello on. Sitten jossain vaiheessa tuupataan lavalle ja hoidetaan keikka. Sitten on taas bileet, mies kertoo.

Biletys vaati jollain tasolla veronsa ja vuonna 1999 bändi aloitti pari vuotta kestävän keikkatauon.

- Pidettiin parin vuoden tauko ja huomattiin, että jos ei keikkailla, niin bändi lakkaa olemasta. Kyllä se kontakti ihmisiin tulee olla. Vuonna 2001 palattiin lavoilla ja sama meno jatkui, mies nauraa.

Moinen kulttuuri ei ole enää rock-piireissä voimissaan yhtä vahvasti.

- Musta tuntuu, että kymmenen vuotta sitten alko jo näkymään se, että uudet bändit ovat jo nuorena valinneet sen, että he ammattimuusikoita. He ovat valinneet rock-musiikin ilmaisun välineeksi. Heillä on vissyt, aikataulut ja kellokortit. On toi yks tapa hoitaa asioita, mies naurahtaa. 


Viikonloppuna Radio Cityllä vietetään CMX-viikonloppua. Lisää miehen mietteitä ja CMX:n musiikkia kuulet siis 14-15. helmikuuta Radio Cityn taajuudella.


Kilpailut

Uusimmat