TUTO nappasi arvokkaan voiton KooKoosta

25.02.2015 21:18 - Janne Laakso

Pudotuspelien kotipeliedusta kamppaileva TUTO Hockey kohtasi keskiviikkoiltana kotonaan Kupittaalla runkosarjan voitosta taistelevan KooKoon. Isännät eivät vieraita kumarrelleet, kun turkulaiset voittivat maalein 3-1.

TUTO ja KooKoo kohtasivat toisensa viimeistä kertaa Mestiksen runkosarjan merkeissä, kun KooKoo nousee Liigaan ensi kaudeksi. TUTO toivotti liiganousijalle hyvää matkaa jättämällä nämä pisteittä.

Peliaikaa oli kulunut vain 13 sekuntia, kun TUTOn Tommi Laine napautti ensimmäisen maalin. TUTO pääsi ensimmäisen erän puolivälissä yrittämään toista maalia jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta tulosta ei saatu aikaan. KooKoo sen sijaan pääsi hetkeä myöhemmin tasoittamaan tilanteen ja ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 1-1.

Toinen erä ennätti jo yli puolivälin, kunnes TUTOn Niko Karhu pääsi Hannu Kurun ja Iikka Kangasniemen syötöistä täräyttämään kiekon viivasta maaliin. Kyseessä oli Karhun uran ensimmäinen Mestis-maali ja se jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi. TUTO taisteli ahkerasti ja yhdeksi illan kirkkaimmista tähdistä noussut Kaapo Kähkönen torjui TUTOn maalilla peräti 41 kertaa. KooKoo yritti vielä kolmannen erän lopussa hakea tasoitusta kuudennella kenttäpelaajalla, mutta kun Rasmus Kulmala toimitti kiekon vielä tyhjään KooKoo-maaliin, oli homma selvä.

TUTO jatkaa sarjataulukon viidentenä, kun sillä on runkosarjaa jäljellä enää viisi ottelua. Edellä on Kajaanin Hokki, yhden pisteen päässä ja kaksi ottelua enemmän pelanneena, sekä JYP-Akatemia, viiden pisteen päässä ja yhden ottelun enemmän pelanneena. TUTOlla on mahdollisuus kaventaa eroa Akatemiaan, kun joukkueet kohtaavat perjantaina Kupittaalla.