TUTO haki arvokkaat kolme pistettä Lempäälästä

05.12.2014 21:13 - Janne Laakso

TUTO Hockey matkasi itsenäisyyspäivän aattona Lempäälään LeKin vieraaksi. Retken saldona oli tärkeät kolme sarjapistettä.

Kotijoukkue onnistui ensimmäisessä erässä paremmin maalinteossa, ja niinpä toiseen erään lähdettiin tilanteessa 2-0. Tutolaisista maalinteon aloitti Tuukka Pulliainen ajassa 24:33 ja alle kaksi minuuttia myöhemmin oli Rasmus Kulmala tuonut vieraat jo tasoihin. Kulmalan maalista ehti kulua vain 44 sekuntia, kun vielä viime kaudella TUTOssa pelannut Ville-Vesa Vainiola vei vielä kerran LeKin johtoon. Juuri ennen toisen erän puoliväliä pääsi kuitenkin Toni Jalo jälleen tasoittamaan tilanteen, ja kun kotijoukkue otti jäähyn, iski Hannu Kuru ylivoimalla TUTOn uudelleen johtoon. Kurun maali jäi samalla ottelun voittomaaliksi, mutta kolmannessa erässä pääsi Tuukka Pulliainen vielä kaunistelemaan loppulukemiksi 3-5 ja pisteet lähtivät Turkuun.

Voittonsa ansiosta TUTO onnistui kaventamaan eroa edellä oleviin Mestiksen sarjataulukossa. TUTO on nyt viidentenä, tasapisteissä JYP-Akatemian kanssa, ja eroa taulukon kolmoseen, Kajaanin Hokkiin on vain yksi piste.

TUTO pelaa ensi viikolla kolme ottelua, ja ensimmäisenä on vuorossa kotiottelu Kouvolan KooKoota vastaan keskiviikkona. Perjantaina on vuorossa vierasottelu Keuruulla ja lauantaina Turkuun vieraaksi saapuu SaPKo. Lauantain ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16.00.