Kuva: Jiri Halttunen

Ilves varmisti pudotuspelipaikan – Tappara nollasi TPS:n

07.03.2015 20:13 - Frans Metsälä

Ilves voitti Pelicansin 6 -2 –lukemin ja varmisti samalla pudotuspelipaikan neljän vuoden tauon jälkeen. Ilveksen Antti Tyrväinen merkkautti ottelussa tehopisteet 2+2. Tapparan Aaro Peltonen puolestaan nollasi TPS:n Turussa pelatussa ottelussa 0 – 2 numeroin.

Liigassa pelattiin lauantaina täysi seitsemän ottelun kierros. Ilves isännöi Pelicansia Hakametsässä. Ottelun tärkeys näkyi hermostuneisuutena ja Pelicans siirtyi Marko Pöyhösen ja Jesse Rohtlan osumilla kahden maalin karkumatkalle ottelun avauserässä. Kokoonpanoon palannut kapteeni Sami Sandell kavensi Ilvekselle toisessa erässä Jarkko Näppilän ja Tapio Laakson esityön jälkeen. Blake Kessel (1+1) tasoitti tupsukorville ylivoimalla Antti Tyrväisen (2+2) ja Martti Järventien alustuksesta vielä ottelun toisessa erässä. Ilves meni menojaan ottelun päätöserässä. Tyrväinen laukoi tupsukorvat ensi kertaa ottelussa johtoon Vojtech Pokakin (1+1) ja Kesselin kerätessä syöttöpisteet.

Eero Savilahti viimeisteli Ilveksen neljännen osuman Teemu Rautiaisen syötöstä. Tyrväinen laukoi Ilveksen viidennen osuman rangaistuslaukauksesta. Polak nosti rystyltä ottelun 6 – 2 –loppulukemat Steven Zalewskin ja Tyrväisen esityöstä. Ilveksen Juha Järvenpää torjui ottelussa 24 kertaa. Pelicansin Janne Juvonen pysäytti peräti 38 kiekkoa. Voiton myötä ja HPK:n hävittyä Raumalla Ilves varmisti pudotuspeleihin pääsyn muutaman vuoden tauon jälkeen.

Tappara puolestaan kohtasi TPS:n Turussa. Ottelu eteni pitkään maaleitta. Liigan maalipörssiä johtava Olli Palola laukoi ottelun avausmaalin Jarkko Malisen ja Kristian Kuuselan esityön jälkeen ajassa 58:01. Kapteeni Jukka Peltola sijoitti ottelun 0 – 2 –loppulukemat Malisen ja Kuuselan alustuksesta tyhjään TPS-maaliin. Liigauransa ensimmäisen nollapelinsä pelannut Tapparan Aaro Peltonen torjui kaikki 25 laukausta. TPS:n Teemu Lassila ehti kiekon tielle 32 kertaa. Tappara jatkaa taulukon toisella sijalla kaksi pistettä Lukkoa edellä.

Kärpät varmisti illan kierroksen jälkeen runkosarjan voiton. Runkosarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta. Ensi tiistaina pelataan kauden viides ja samalla viimeinen paikalliskamppailu. Radio City Tampereen Kiekkoradio selostaa 10.3 pelattavan Ilves – Tappara –ottelun alkaen kello 18.30. Kiekkoradio käynnistyy tuntia aikaisemmin.