Kuva: liiga

HPK päätti Tapparan voittoputken

02.11.2014 09:23 -

Tappara taipui voittolaukauskilpailun jälkeen HPK:lle maalein 2 – 3. Samalla päättyi kirvesrintojen yhdeksän ottelun mittainen voittoputki. Olli Palola ja Kristian Kuusela tekivät Tapparan osumat.

Liigassa pelattiin lauantaina viimeinen kierros ennen maaottelutaukoa. Tappara haki Hakametsässä kymmenettä peräkkäistä voittoa ja nousua sarjakärkeen HPK:n kustannuksella. Saku Salminen vei hämeenlinnalaiset johtoon avauserässä. Olli Palola tasoitti ylivoimalla Jan-Mikael Järvisen (kuvassa) ja Kristian Kuuselan (1+1) esityöstä. Ville Järvinen laukoi HPK:n uudelleen johtoon vielä avauserässä. Kuusela tasoitti toisessa erässä kirvesrinnoille ylivoimalla Teemu Aallon ja Järvisen (0+2) alustuksesta. Maalittoman kolmannen erän ja jatkoajan jälkeen ottelu eteni voittolaukauskilpailuun. Jesse Saarinen onnistui ainoana pelaajana ja ratkaisi kaksi pistettä hämeenlinnalaisille. Juha Metsola torjui Tappara-maalilla 20-laukasta. HPK:n Juuse Saros pysäytti 26 kiekkoa.

Tappara pelaa seuraavaksi CHL:n pudotuspeleissä göteborgilaista Frölunda Indiansia vastaan. Ottelu pelataan tiistaina 4.11 Hakametsässä alkaen kello 18.30. Liigassa Tappara pelaa seuraavan kerran torstaina 13.11 Pelicansia vastaan Lahdessa.