Ilveksen pisteputki jatkuu

15.10.2014 21:54 - Frans Metsälä

Ilves taipui KalPalle voittomaalikilpailun jälkeen 3 – 4 -lukemin keskiviikkona Hakametsässä. Tapio Laakso onnistui tupsukorvista maalinteossa kahdesti. Ilves pelaa seuraavan kerran lauantaina JYPiä vastaan.

Liigassa pelattiin keskiviikkona kolmen ottelun kierros. Kolme edellistä otteluaan voittanut Ilves jatkoi pisteputkeaan KalPan kustannuksella Hakametsässä. Michal Birner vei kuopiolaiset johtoon avauserässä Mikko Jokelan syötöstä. Ilveksen Tapio Laakso (kuvassa) tasoitti alivoimalla Eero Savilahden alustuksesta. Janne Keränen siirsi KalPan jälleen karkumatkalle ylivoimalla Joonas Lyytisen ja Tomas Kubalikin syötöistä vielä ensimmäisessä erässä. Sami Sandell toi tupsukorvat tasoihin toisessa erässä kahden miehen ylivoimalla Vojtech Polakin ja Aleksi Mustosen saalistaessa syöttöpisteet.

Toisen erän lopussa Ilvekselle tuomittiin rangaistuslaukaus. Laakso laukoi illan toisellaan Ilveksen maalin karkumatkalle. KalPan Keränen tasoitti puolestaan illan toisella osumallaan ottelun kolmanessa erässä Kasperi Kapasen ja Jaakko Rissasen syötöistä ja vei ottelun jatkoajalle. Maalittoman jatkoajan jälkeen Kapanen ratkaisi kaksi pistettä kuopiolaisille onnistuttuaan ainoana pelaajana voittomaalikilpailussa. Ilveksen Juha Järvenpää torjui ottelussa 25 laukausta. KalPan Eero Kilpeläinen ehti kiekon tielle 17 kertaa.

Pisteen saalistanut Ilves on nyt neljän ottelun pisteputkessa. Ilves pelaa seuraavan kerran lauantaina JYPiä vastaan. Hakametsässä 18.päivä pelattava Ilves – JYP -ottelu alkaa kello 17.