Kärpät murjoi stadin pedot

07.03.2015 19:29 - Hannu Okkonen

Oulussa kohtasivat pohjoisen ja etelän pedot. Kärpät iski avauserässä kolme maalia ja HIFK näytti tehottomalta. Kolmannessa erässä tilanne oli jo 5-1, mutta HIFK nousi kahden maalin päähän päätöserän lopulla. Rahkeet ei kuitenkaan riittänyt enempään ja näin Kärpät voitti 5-3 ja samalla runkosarjan. Huml saalisti ottelussa tehot 0+3 ja Donskoi 0+2.

Kärpät tuli vahvasti avauserään ja maali nähtiinkin heti ajassa 1:48, kun Ivan Huml syötti taakse Benjamin Maxwellille, joka laukoi kiekon maaliin. Siitä tasan 40 sekuntia myöhemmin kiekko oli jälleen Ville Husson selän takana. Juho Keränen ajoi vahvasti maalille ja seurasi tilanteen loppuun torjunnan jälkeen ja heitti kiekon rystyllä sisään. HIFK heräsi toisen maalin jälkeen ja tilanteita alkoi syntyä. Yohann Auvitulla oli unelmapaikka kaventaa, mutta Tomi Karhunen otti hienon torjunnan. Kärpät siirtyi kahden miehen ylivoimalla jo 3-0 johtoon Esa Pirneksen maalilla erän lopulla.

HIFK vaihtoi toiseen erään maalille Kevin Lankisen. Vieraat kavensi ajassa 26:57, kun Auvitun kova laukaus upposi maaliin. Mika Pyörälä vei kotijoukkueen 4-1 johtoon ylivoimalla. Lukas Kaspar iski ylivoimalla kolmannen erän alussa taululle lukemat 5-1. Juuso Puustinen kavevnsi helpohkosti ajassa 46:41. Micke-Max Åsten sai lähtöpassit ottelusta ajettuaan Juho Kerästä selkään. Myös Keränen joutui jättämään ottelun luisteltuaan pois hampaat irvessä. Myös Mikko Alikoski joutui kaikkien yllätykseksi lähtemään pukukoppiin saatuaan väkivaltaisuudesta 5+20. Joonas Rask kavensi ylivoimalla tilanteeksi 5-3 ajassa 56:35. Enempään vieraat eivät pystyneet ja näin Kärpät voitti 5-3 ja samalla runkosarjan.

Kärppien seuraava ottelu on tiistaina Lahden Pelicansin vieraana. Ottelu alkaa kello 18.30 ja Kiekkoradio Radio City Oululla kello 17.30.