Kuva: AOP

Jari Sillanpää muistelee viimeistä puhelua äidin kanssa: "Kaipaan häntä niin paljon"

11.08.2016 17:32 - Anna Hopi

Laulaja Jari Sillanpään Raija-äiti menehtyi viime vuoden syyskuussa.

Laulaja Jari Sillanpää muistelee uudessa Paljaana-elämäkerrassaan äitinsä kanssa käymää viimeistä keskustelua. Hän jutteli viimeisen kerran äidin kanssa tavallisista asioista.

"Syyskuinen sunnuntaipäivä Haaparannassa Seskarön saaressa on ollut ihan tavallinen. Äiti kertoo, että isä on menossa hirvijahtiin. Hän taas on menossa Haaparannan terveyskeskukseen, vähän vain lepäämään, ei siinä sen kummempaa. /.../

Ei Jari arvannut, että silloin hän puhui 77-vuotiaan Raija-äitinsä kanssa viimeisen kerran. Torstaina 17. syyskuuta 2015 äiti oli kuollut. Oma äiti. Äiti rakas."

Raija Sillanpää oli sairastellut jo parin vuoden ajan, ja lähtöä tiedettiin odottaa. Kun suru-uutinen tavoitti Siltsun, hän ei murtunut, kuten moni ystävä pelkäsi. Jari oli rauhallinen. Hän oli jo käsitellyt asiaa omalta osaltaan.

Äidillä oli ollut pitkään erilaisia vaivoja - astmaa, keuhkoahtaumaa, munuaiset mennyttä, veritulppia jaloissa. Raija sairasti pari sydänkohtaustakin. Uutinen ei tullut yllätyksenä, vaikka se kyllä veti jalat alta. Raija oli ollut koko Jari Sillanpään elämän ajan tälle vahva emohahmo. Nyt Jarin piti selvitä kaikesta itse.

"Kaipaan häntä niin paljon. Olen myös vihainen siitä, että hän lähti," kertoo liikuttunut tähti kirjassa.

Suhde omaan isään ei ole ollut helpoin, ja nyt Jarin piti itse luoda yhteyttä isään, kun Raijaa ei ollut välissä luovimassa miesten välejä.

- Toivon, että voimme vielä parantaa välejämme isän kanssa, sanoi laulaja Paljaana-kirjan julkaisutilaisuudessa.

Kilpailut

Uusimmat