Kuva: Mikko Räsänen

Jari Sillanpää nauttii naiseksi pukeutumisesta: "Tunnen itseni kauniiksi naisena"

11.08.2016 14:00 - Anna Hopi

Jari Sillanpää paljastaa Paljaana-elämäkerrassaan, että mielihalu naiseksi pukeutumiseen heräsi jo lapsena.

Paljaana-nimeä kantavassa teoksessa kerrotaan monia uutena tulevia asioita kansan rakastamasta tähdestä. Yksi suurimmista yllätyksistä monelle voi olla se, että artisti nauttii voidessaan pukeutua aika ajoin naisten vaatteisiin.

Kirja kertoo, että Jari Sillanpäällä on aina ollut feminiininen puolensa, joka on viehtynyt taiteeseen, kauniisiin vaatteisiin ja hörhelöihin. Kirjassa kuvataan tuntoja, jotka heräsivät lapsena.

"Kuinka ihanalta voikaan liehuva silkki tuntua jalkojen ihoa vasten. Nelivuotias Jari pyörii ja juoksee ympäri mummolaa mummon alushame päällään. /.../ Se tuntuu yhtä aikaa vähän jännittävältä ja silti niin oikealta."

Elämäkerran mukaan ajatus uinuu pitkään, mutta kun Jari tapaa virolaissyntyisen poikaystävänsä Siimin, pari haluaa leikitellä ajatuksella. Helsinkiläisessä Keltainen ruusu -kaupassa innostus herää täyteen mittaansa ja mukaan lähtee naisten sukkahousuja ja alusvaatteita.

Jari alkaa kehitellä Siimin kanssa itselleen leikkimielellä erilaisia hahmoja, ja Siltsu pyytää valokuvaajaystäväänsä kuvaamaan häntä. Sillanpää tekee myös nopeita pyrähdyksiä asuissa Helsingin kaduille. Kukaan ei tunnista.

"Petyn aina kun katson peiliin"

Hän tietenkin kyseenalaistaa mielihaluaan ja miettii myös sitä, miten aikuinen mies voisi uskottavasti esiintyä naisena.

"Sillä aina kun laitan naisen asua päälle, tunnen itseni todella kauniiksi. Mutta kun menen peilin eteen, saan usein pettyä. En näytäkään enää siltä, miltä minusta tuntuu", Jari pohtii kirjassa.

Viime talven Etelä-Amerikan matkan aikana Jari muuntautuu Rosaksi - seurapiirien seikkailijanaiseksi. Lomaseurue järjestää ikimuistoiset kuvaukset, joissa ovat mukana Kolumbian parhaimpiin lukeutuvat meikkitaiteilija ja valokuvaaja. Jari stailataan naiseksi päästä varpaisiin ja hän lähtee ulos naisena, mutta pettyy, kun ei jaksa kävellä pitkään korkokengillä.

Sillanpää kertoo Paljaana-elämäkerrassa, ettei tiedä jatkaako hän drag queen -fantasiaansa vielä tulevaisuudessa. Sukupuoltaan hän ei kuitenkaan aio korjata. Hän haaveilee siitä, että ehkä jonain päivänä Rosa voisi olla osa hänen show'taan tavalla tai toisella.

Asiasta kertominen julkisesti on tietenkin pelottavaa, minkä Jari toteaa kirjan tekijälle pienellä äänellä.

"Ystävä siellä Kolumbiassa sanoi niin kauniisti, että tämä kaikki on osa minua. Minun pitää päästää tämä ulos."

Kilpailut

Uusimmat