Liiga pakotti HPK:n jäälle - vastasi voitolla

23.01.2015 21:46 - Hannu Okkonen

Oulussa nähtiin varsinainen farssi, kun HPK:n maalivahtien varusteet jäivät teille tietämättömille. Koko joukkue ei edes käynyt alkulämmittelyssä maalivahdit mukaan lukien, mikä johtui protestoinnista Liigan ilmoitettua, että peli pelataan. Kaiken lisäksi Juuse Saros lähti otteluun lainakamoilla, mutta sai toiseen erään omansa päälle. Kaikesta huolimatta vieraat olivat hereillä voittaen 2-4 Kärppien uinuessa.

Kaikesta häslingistä huolimatta avausmaalin iski Jesse Saarinen ajassa 5:59. Siitä ei kuitenkaan kulunut kuin puoli minuuttia ja tilanne oli 1-1, kun Mika Pyörälä löi kiekon sisään. Erän puolivälissä Eero Somervuori eksytti Tomi Karhusen ja vei vieraat vanhanaikaisella 1-2 johtoon.

Toisessa erässä nähtiin jälleen Kärppien nukahdus, kun Joonas Vihko sai lyödä kiekon maalin edestä maaliin. HPK hallitsi toista erää ja Kärpät olivat unessa. Kotijoukkue ei saanut kaivattua uutta vaihdetta päälle kolmannessa erässä. Otto Paajanen tinttasi erän lopulla vieraiden neljännen maalin ja tilanne oli 1-4. Lasse Kukkonen kavensi tilanteeksi 2-4, kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia. Tappio oli kauden toinen varsinaisella peliajalla Oulussa.

Lauri Marjamäki ei ollut tyytyväinen joukkueen esitykseen. "Meillä ei tapahtunut tänä iltana oikein mikään. Kiire oli hyökätä eikä ollut malttia puolustaa. Turpaan tuli, mutta huominen peli tulee nopeasti", kertoi Marjamäki lehdistötilaisuudessa.

Joukkueet kohtaavat toisensa heti lauantaina Hämeenlinnassa. Ottelu alkaa kello 17.00 ja Kiekkoradio Radio City Oululla kello 16.00.