Jenni Vartiainen: "Kännykkä on isoin haaste liikenteessä"

17.10.2015 10:00 - Anna Hopi

Niin kaunis on maa -kappale on osa tähtien suojatiekampanjaa.

Tällä viikolla ilmestyi YouTubeen puhutteleva video, jossa laulavat Elastinen, Samu Haber, Anna Puu, Robin, Paula Vesala ja Jenni Vartiainen hyvän asian puolesta. Videolla on jo yli 60 000 katselukertaa sivustolla.

- Elokuu oli valtavan synkkä ja se laittoi meidät liikkeelle. Silloin menehtyi liikenneonnettomuuksissa 35 ihmistä ja mukana oli kouluikäisiä, joiden taival päättyi suojatielle, pohjusti Jenni Vartiainen Iskelmälle.

- Tämä on valtavan tärkeä aihe. Kari Rydman on tehnyt kappale aikoinaan 70-luvulla oppilaalleen, joka jäi tiellä auton alle. Halusimme herättää kappaleen avulla huomiota. Tällaiset onnettomuudet ovat kamalia - näin ei saa käydä enää yhtään kertaa. Haluamme, että ihmiset pysähtyisivät miettimään käyttäytymistään liikenteessä.

Huomio kännykän käyttöön

Monelle aikuiselle on tuttua kännykän selaileminen ja viesteihin vastaaminen esimerkiksi liikennevalojen vaihtumista odotellessa. Keskittymisen herpaantumisella voi kuitenkin olla seurauksia.

- Huomaan, että ehkä yksi isoimmista haasteista on kännykän kanssa oleminen liikenteessä. Se on tosi vaarallista. Pienikin hetki merkitsee. Kun huomio menee siihen, että vastaat viestiin "Olen tulossa", se herpaannuttaa keskittymistä ajoon, kertoi Vartiainen.

- Älypuhelimen kanssa toimiminen on haastavaa, kun se on jatkuvasti läsnä ja puhelinta tarvitaan, kun olet menossa jonnekin.

"Ajokortin saaminen teki varovaisemmaksi"

- Siinä kohtaa, kun sain ajokortin, aloin ymmärtämään liikennettä paremmin. Tajusin, että autoilijalle voi olla joskus vaikeaa nähdä jalankulkijaa liikenteessä. Ajokortin saaminen teki kaikin puolin varovaisemmaksi, muistelee artisti.

Niin kaunis on maa -kappaleen sanoma voi omalta osaltaan herättää ihmisiä ajattelemaan.

- Video on tarkoitettu kaikille. Toivon, että saisimme heräteltyä ihmisiä siihen, että vanhemmat voivat vaikka keskustella lastensa kanssa liikenneturvallisuuteen liittyvistä asioista. Heijastin on tärkeä muistaa pitää mukana!

Lue siitä lisätietoa kampanjasta täältä.

Katso suojatie-kampanjan video alta.

Kilpailut

Uusimmat