TUTO otti pisteet tiukan jännitysnäytelmän päätteeksi

13.02.2015 21:02 - Janne Laakso

TUTO Hockey kohtasi viikon toisessa kotiottelussaan Kajaanin Hokkin. Tasaväkiset joukkueet tarjoilivat Kupittaan yleisölle hurjan trillerin, joka ratkesi vasta viimeisellä minuutilla TUTOn hyväksi ja päättyi lukemiin 2-1.

Ensimmäinen erä oli molemmin puolin rikkonainen, eikä kumpikaan joukkue erikoistilanteiden vuoksi päässyt täydellä höyryllä painamaan. Vierasjoukkue pääsi maalinteon makuun reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Niko Saarenpään osumalla, mutta enempää maaleja ei ensimmäiseen erään saatu.

Toista erää oli pelattu viisi minuuttia ja kahdeksan sekuntia, kun TUTOn Aki Keinänen pääsi ylivoimalla toimittamaan kiekon Hokki-maaliin. Maali hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen ja syöttäjiksi siihen merkittiin Timo Pärssinen ja Olli-Pekka Heinimäki.

Tasatilanteessa edettiin pitkään, kunnes jäähyttömän kolmannen erän viimeisellä minuutilla onnistui Mikko Laine viemään TUTOn johtoon Kristian Tuohilammen ja Hannu Kurun syötöistä. Taululla oli lukemat 2-1 ja kun TUTOn maalilla torjunut Kaapo Kähkönen pysäytti vielä aivan erän lopussa Hokkin viimeisen vaarallisen yrityksen, oli voitto TUTOn.

TUTO nousi voitollaan ohi JYP-Akatemian, sarjataulukon neljänneksi, ja vain pisteen päähän kolmantena olevasta Hokkista. TUTOn urakointi jatkuu huomenna lauantaina Mikkelissä Jukureiden vieraana.