Kuva: Uuge Kojola

Ilves tarjosi HIFK:lle turpakäräjiä Helsingissä

24.02.2015 20:56 - Pasi Purmonen

HIFK kohtasi viikon ensimmäisessä ottelussaan kotonaan Ilveksen, joka löylytti edarijengiä täysin petoluolassa

Vieraissa vahvasti viime aikoina hyvin pelannut Ilves iskee heti ottelun alkuun, kun ajassa 01:53 Matias Sointu vie vieraat pyhätössä 0-1 johtoon. IFK:n vaikea alku jatkuu, kun Corey Elkins pamauttaa kiekon katsomoon ja Ilves pääsee pelaamaan ylivoimaa. Ilves ei jätä tilaisuutta hyödyntämättä, ja Blake Kessel laukoo kiekon maaliin. Ilves johtaa jo 0-2 kun peliä on pelattu alle viisi minuuttia. Ilves pääsee pelaamaan toistamiseen ylivoimaa kahdeksan minuutin kohdalla, kun Toni Söderholm ottaa kaksiminuuttisen estämisestä. Roope Hintz kuitenkin pelastaa tilanteen, ottaen Ilvekselle jäähyn ja numerot tasoittuvat. Heti perään rangaistuksen ottaa Tommi Kivistö kampituksesta, ja IFK pääsee minuutiksi pelaamaan ylivoimaa viidellä kolmea vastaan. IFK ei kuitenkaan saa edes hyökkäystä ylivoimalla aikaiseksi. Aivan erän lopussa HIFK pääsee pelaamaan vielä yhden ylivoiman tilanteessa, jossa kaksi Ilvespelaajaa menee istumaan. IFK pääsee pelaamaan pelin toista viisi-kolmosta. Tämän tilanteen jäädessä myös maalittomaksi, siirrytään toiseen erään Ilveksen 0-2 johdossa.

Toinen erä alkaa pahimmalla mahdollisella tavallla. Vojtech Polak yllättää Ville Husson ajassa 21:23 ja Ilves on jo kolmen maalin karkumatkalla. Pian tämän jälkeen lähtee Joonas Rask istumaan, ja heti perään Matti Kuparinen ja näin Ilves pääsee vuorostaan kokeilemaan viidellä kolmea vastaan. Ilves ei paljoa aikaile, ja Blake Kessel vie tamperlaisjoukkueen 0-4 johtoon ylivoimalla. Ilves pääsee vielä jatkamaan yhden pelaajan ylivoimalla, ja Aleksi Mustonen lyö jo 0-5 lukemat ja vieraat löylyttävät IFK:tä kotonaan. Painajainen jatkuu, ja kun ottelua ei olla pelattu edes puoliakaan iskee Antti Tyrväinen kuudennen maalin Ilvekselle. HIFK on aivan hukassa. Pientä valoa tunnelin päässä näkyy Joonas Raskin toimesta ajassa 36:59, kun mies kaventaa tilanteen. Ilves on silti viiden maalin karkumatkalla kun ottelussa lähdettiin viimeiseen erään.

Kolmannen erän alussa IFK pääsee kokeilemaan ylivoimaa, mutta peli on tehotonta eikä maaleja synny ylivoimallakaan. Vastapainoksi HIFK tarjoaa ajassa 46:14 Ilvekselle mahdollisuuden ylivoimaan, mutta edarijengi tappaa rangaistuksen. Peli on rauhallista, Ilveksen ei tarvitse painaa täysillä ja IFK:lla matka tasatilanteeseen on tuskastuttavan pitkä. Ville Husso tekee kaikkensa ettei Ilves saisi nöyryytettyä edarijengiä enää tämän enempää, ja ottaa upeita koppeja viimeisen erän toisella puoliskolla. Kun viisi minuuttia ottelua on jäljellä, saa IFK vielä viimeisen mahdollisuuden maalintekoon Antti Tyrväisen ottaessa viisiminuuttisen. Corey Elkins lyö kiekon häkkiin ajassa 55:42, ja IFK kaventaa taululle lukemat 2-6. Perään maalin laukoo Toni Söderholm, ja kiri on käynnissä kun tilanne on 3-6. Kiri vain alkaa liian myöhään, ja Ilves vie ottelun 3-6.

HIFK pelaa seuraavan kerran perjantaina 27.2 kun edarijengi matkusaa lahteen ja vastassa on Pelicans. Ennakkolähetys klo 16:30 ja selostus suorana klo 17:30 Radio Cityllä Helsingissä taajuudella 99,4MHz tai netissä www.radiocity.fi.