Maahanmuuttajanuorten vertaisohjaus alkoi Tampereella

03.10.2014 08:13 - Päivi Stenroos

Maahanmuuttajanuorten vertaisohjauskokeilu alkoi Tampereella syyskuussa. Vertaisohjaus on Tampereen kaupungin Alma – Alueellisen maahanmuuton kehittämishankkeen ja Setlementtinuorten Hämeen piirin Kölvi-toiminnan yhteistyötä, joka toteutetaan matalan kynnyksen palveluna maahanmuuttajataustaisille nuorille.

ESR-rahoitteisen vertaisohjauskokeilun tavoitteena on tavoittaa nuorisotakuun piirissä olevia nuoria ja ehkäistä heidän syrjäytymisensä. Maahanmuuttajataustaisten nuorisotakuun piirissä olevien nuorten määrä on kaksinkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja henkilökohtaiselle ohjaukselle on tarvetta.

Vertaisohjaajana työskentelee Abdi Cisman, joka on aloittanut maahanmuuttajataustaisten nuorten neuvonnan ja ohjauksen. Neuvontatyössä keskitytään opintoihin ohjautumiseen ja työelämään hakeutumiseen.

Abdi Cisman työskentelee ensisijaisesti Kölvi-toiminnan yhteydessä Saukkolassa, mutta liikkuu myös nuorisotiloilla ja oppilaitoksissa. Hän toimii esimerkkinä nuorille sekä opastaa ja tukee heitä henkilökohtaisesti.

Kilpailut

Uusimmat