Esa Pirnes tekee paluun kärppäpaitaan

15.10.2014 10:50 - Henri Laukka

Viime kaudella Kärppien riveissä mestaruuden voittanut keskushyökkääjä Esa Pirnes, 37, palaa oululaisjoukkueen riveihin loppukauden sopimuksella. Sopimuksessa on kuukauden koeaika marraskuun puoleenväliin asti.

- Tosi kiva on tulla takaisin. Tässä on ollut jonkin verran keskusteluja eri suuntiin, mutta Suomessa Kärpät oli ja on ykkösvaihtoehto, sanoo Pirnes.

Pirneksen nilkka leikattiin keväällä ja kesän ”Essi” halusi kuntouttaa jalan kuntoon ennen kuin teki mitään päätöksiä uuden kauden pelipaikoista.

- Nyt jalka ja mies on hyvässä kunnossa, vakuuttaa Pirnes, joka hyppää koti-Raksilan laatikkoon tämän illan ottelussa kun Kärpät kohtaa sarjajohtaja Rauman Lukon.

Yli 400 liigaottelua pelannut Pirnes pelasi viime kaudella Kärpissä 11 runkosarja- ja 16 playoff-ottelua.

Pirnes aloitti viime kauden Tukholman AIK:ssa, mutta tuli siirtoajan kynnyksellä Kärppiin.

- On todella hienoa, että saimme näin nopeasti asiat sovittua. Asioita helpotti, että me tunnemme Pirneksen ja hän kärppätaustaisena tuntee valmennuksen ja seuran tavat, sanoo urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

Pirnes on voittanut kaksi liigamestaruutta Oulussa, ensimmäisen Tampereen Tapparan paidassa keväällä 2003 ja viime keväänä kärppänä.

- Raksilasta on hienot muistot, toivottavasti niitä tulee lisää, hymyilee Pirnes.
Pirnes on kirjaamisen jälkeen pelikelpoinen myös marraskuussa jatkuvissa CHL-otteluissa.

(Lähde: Oulun Kärpät, Pedon Raapaisu)

Kilpailut

Uusimmat