Kuva: Mikko Räsänen

Jope Ruonansuu: Minulla oli työuupumus, mutta nyt olen uudestisyntynyt

27.05.2016 21:00 - Senni Loikala

Hengähdystauko teki Jope Ruonansuulle hyvää. Biisinmurtajat-albumin julkaissut viihdetaiteilija on täynnä uutta, rauhallista energiaa.

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu, 52, tahkosi uusia musiikkialbumeja nopealla aikataululla vuodesta toiseen, kunnes hänen oli pysähdyttävä. Edellinen levy Jope Ruonansuu ja Porsaanperän pikkujoulut ilmestyi vuonna 2013, minkä jälkeen taiteilija uupui.

- Siinä tuli pieni loppuunpalaminen. Ihan ymmärrettävää, että viihdekuvioissa ja etenkin huumorihommissa sellainen tulee, Ruonansuu kertoo.

- Kun ajaa tarpeeksi pitkään jotain tiettyä sarkaa, kannattaa matto välillä vetää alta; pysäyttää juna ja miettiä suuntaa uudestaan.

Kun yhteistyö levy-yhtiön kanssa tuotti stressiä, päätti Ruonansuu pitää taukoa musiikin tekemisestä.

- Samaan aikaan rupesivat levy-yhtiökuviot olemaan niin ja näin. Ne masensivat osaltaan ja päätin, että olen vähään aikaan tekemättä musiikkia ja katsoa, miten pääkoppa reagoi. Monesti käy niin, että se rupeaa silloin tuottamaan ideoita.

Comeback hoikempana

Viime vuonna Ruonansuu kävi laihdutusleikkauksessa, ja piti pidemmän tauon keikkailusta. Hengähdystauko teki hänelle hyvää.

- Minulla oli kuntokuuri tässä välissä. Silloin olin melkein seitsemän kuukautta ilman keikkoja. Se teki erittäin hyvää tälle kaikelle, Ruonansuu kuvailee.

Nyt taiteilija on palannut tekemään musiikkia. Uusi albumi Biisinmurtajat ilmestyi perjantaina. Hän kiertää mediataloissa antamassa haastatteluja ja katselee tulevaisuutta uusin silmin.

- Nyt tänään on tuntunut, että olisin uudestisyntynyt ja aloittanut alusta. Kaikki haastattelevat niin innokkaasti, viihdetaiteilija sanoo hymyillen.

Kilpailut

Uusimmat