Kuva: AOP

Jorma Kääriäinen liikuttui: "Kari Tapio tulee pikkulinnun muodossa tervehtimään"

15.06.2016 08:37 - Anna Hopi

Laulaja Jorma Kääriäinen tuntee edesmenneet tosiystävät edelleen rinnallaan.

Mies yhtyy ajatukseen, että pitkän linjan taiteilijoilla on monesti vain muutama todella hyvä ystävä.

- Se on aivan totta. Ja kun ne nukkuvat pois, niin on aika paha olla, liikuttuu Jorma Kääriäinen Iskelmän haastattelussa.

- Kyllä näiden parhaiden ystävien kanssa jutellaan yhä edelleenkin. Siksi se oma piha on, ja kuisti. Pistät nuotiota ja laitat kynttilöitä palamaan. Siinä ne on. Ne tule pikkulinnun muodossa vaikka istumaan siihen olkapäälle ja tervehtivät, että moro, onko kaikki hyvin. Kari Tapio on yksi heistä ja Topi Sorsakoski.

"Tosiystävyys on henkimaailman asia"

Laulaja ei osaa selittää, mistä hyvän ystävän tunnistaa. Hän kertoo, että vain tuntee sisimmässään.

- Se on sellainen henkimaailman asia. Se joko on tai ei. Sitä ei teeskentelemällä tai tekemällä pysty tekemään sitä ystävyyttä. Nämä ystävyydet ovat menneet niin, että kun olemme tavanneet, on ollut hyvä olla. On pystynyt luottamaan ja kertomaan toiselle asioita, joita ei uskalla kertoa muille.

Jorma Kääriäisen ja Kari Tapion ystävyys on edelleen Kääriäiselle rakas muisto, joka antaa hänelle voimaa vaikeilla hetkillä. Kuvassa ystävykset pitämässä hauskaa vuonna 2004. (kuva: AOP)

Niitä taiteilijaystäviä, jotka tallustelevat vielä saman pallon päällä ja tekevät keikkaa on haastavaa nähdä, koska kaikki ammattilaiset ovat samaan aikaan liikenteessä.

- Olemme usein samaan aikaan keikalla. Näkeminen on satunnaista ja voi mennä vuosiakin, ettei näe toista. Kun sitten tavataan, tuntuu kuin jatkettaisiin siitä, mihin jäätiin. Liinojan Tapion kanssa meillä on juuri tällainen ystävyyssuhde.

Lue myös: Fanien kiinnostus ahdisti Jorma Kääriäistä: "Halusin äkkiä pois keikkapaikalta"

Kilpailut

Uusimmat