Kuva: Jiri Halttunen

Tappara taipui SaiPalle

21.02.2015 19:57 - Frans Metsälä

Tappara ja SaiPa pelasivat värikkään ottelun Hakametsässä. Tappara-kasvatti Sami Venäläinen laukoi SaiPalle ottelun 4 – 5 -loppulukemat jatkoajalla. Olli Palola viimeisteli kirvesrinnoille kaksi osumaa.

Liigassa pelattiin lauantaina kuuden ottelun kierros. Tappara isännöi SaiPaa Hakametsässä. Dave Spina ja Johan Larsson veivät lappeenrantalaiset kahden maalin karkumatkalle. Tapparan Josh Green kavensi ylivoimalla Kristian Kuuselan (0+2) ja Teemu Aallon alustuksesta. Brian Salcido laukoi SaiPan kolmannen osuman vielä avauserässä. Olli Palola (2+0) laukoi toisessa erässä kirvesrintojen toisen osuman David Kolomatiksen ja Jarkko Malisen (0+2) esityöstä. Kapteeni Jukka Peltola toi kirvesrinnat tasoihin ottelun toisessa erässä alivoimalla.

Kolmannessa erässä Palola laukoi illan toisellaan kirvesrinnat johtoon ensi kertaa ottelussa Malisen ja Kuuselan kerätessä syöttöpisteet. Chad Rau tasoitti lappeenrantalaisten pelatessa ilman maalivahtia ja vei ottelun jatkoajalle. Tappara-kasvatti Sami Venäläinen ratkaisi jatkoajan avausminuutilla kaksi pistettä SaiPalle. Tapparan Juha Metsola torjui ottelussa 35 kertaa. SaiPan Andreas Bernard ehti kiekon tielle 21 kertaa.

Tappara pelaa seuraavan kerran Ässiä vastaan. Tiistaina 24.2 Hakametsässä pelattava Tappara – Ässät -ottelu alkaa kello 18.30.