TUTO kuritti K-Vantaata

04.03.2015 20:58 - Janne Laakso

TUTO Hockey otti arvokkaan voiton K-Vantaasta, kun Mestiksen runkosarja lähestyy loppuaan. Sarjataulukon viimeisenä oleva K-Vantaa joutui nöyrtymään maalein 4-1.

Ensimmäinen erä mentiin kohtuullisen tasaväkisesti ja maalivahdit molemmilla maaleilla tekivät hyvää työtä, joten ensimmäiselle erätauolle mentiin tasatilanteessa 0-0.

Toisen erän alussa TUTO alkoi ottaa eroa vierasjoukkueeseen. K-Vantaan Samuli Valviston istuessa jäähyllä pääsi Timo Pärssinen aloittamaan maalinteon Toni Jalon ja Anssi Virkin syötöistä. Viisi minuuttia myöhemmin oli TUTO uudemman kerran ylivoimalla ja Pärssinen pääsi jälleen rankaisemaan, tällä kertaa Iikka Kangasniemen syötöstä. Ajassa 31:31 vei Niko Karhu turkulaiset jo kolmen maalin johtoon, syöttäjinä Oula Uski ja Topi Taavitsainen. Pari minuuttia myöhemmin onnistui K-Vantaan Moses Mustonen täräyttämään kiekon TUTO-maaliin, joten toiselle erätauolle mentiin tilanteessa 3-1.

Kolmannessa erässä ei K-Vantaa enää päässyt peliin kunnolla kiinni, mutta TUTOn peliä haittasivat kolme jäähyä. Kotijoukkueen Toni Jalo onnistui kuitenkin erän loppuminuuteilla Jere Laineen ja Timo Pärssisen syötöistä maalaamaan, joten pisteet jäivät Turkuun maalein 4-1.

TUTOn kolmen pisteen voitto sekä JYP-Akatemian tappio Mikkelissä nostavat turkulaiset sarjataulukossa kaksi pykälää, ohi JYP-Akatemian ja Kajaanin Hokkin. TUTO on taulukossa kolmantena, kun runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta. TUTO kohtaa perjantaina kotonaan Kupittaalla SaPKon.