Kuva: Uuge Kojola

Bluesille neljäs perättäinen voitto HIFK:sta

23.01.2015 20:47 - Pasi Purmonen

Pääkaupunkiseudun herruus meni eilen Espooseen, mutta tänään HIFK:lla oli mahdollisuus kasvojen puhdistukseen ja neljän ottelun tappioputken katkaisemiseen

Ottelu alkaa varovaisesti, ja todellisia paikkoja maalille ei synny. Viisi minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua Kim Hirschovits pääsee Miro Aaltosen syötöstä yllättämään Ville Husson vieden espoolaiset 0-1 johtoon. Näissä lukemissä siirryttiin myös toiseen erään.

Toinen erä alkaa HIFK:n rangaistuksella jo ensimmäisellä minuutilla, kun Lauri Taipalus lähtee istumaan kaksiminuuttista estämisestä. Ylivoima on helsinkiläisjoukkueella viime aikoina ollut todella tehotonta ja Blues selvittääkin tämän alivoiman, ja myös seuraavan joka tulee kuusi minuuttia myöhemmin. Painiakin erässä nähtin, kun Mika Partanen lähti puolustamaan joukkuettaan nyrkein taklauksen jälkeen. Tästä tilanteesta Partaselle 5 + 20, ja Bluesin leiristä Jari Sailio sekä Olli Malmivaara lähtevät istumaan väkivaltaisuudesta. Blues pääsi siis pelaamaan minuutin ylivoimaa, mutta tästäkään ei maalia synny ja kolmanteen erään siirrytään edelleen 0-1 tilanteessa.

Ylivoimaa tarjottiin HIFK:lle myös kolmannen erän alussa, mutta tulosta tapahdu. HIFK heräilee erän loppupuoliskolla, ja alkaa saamaan muutamia hyviä hyökkäyspaikkoja. Olli Malmivaara ottaa rangaistuksen kampituksesta ajassa 53:02, ja jälleen HIFK:lla mahdollisuus ylivoimaan. Ylivoima on tulokseton, ja heti perään väärästä Bluesin väärän vaihdon johdosta tarjotaan HIFK:lle jälleen mahdollisuutta tasoitukseen. Peli toistaa itseään, tulosta ei synny ja ottelu päättyy Bluesin 0-1 voittoon. HIFK on pelannyt nyt yli seitsemän erää maalitta.

Seuraava HIFK:n ottelu tiistaina 27.1 kun edarijengi matkustaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Lahteen ja vastassa on Pelicans. Ottelun selostus suorana klo 18:30 ja ennakkolähetys jo klo 17:30 Radio Cityltä Helsingissä taajuudella 99,4Mhz ja netissä www.radiocity.fi.