Tappara rankaisi ylivoimalla

13.02.2015 20:55 - Hannu Okkonen

Kärppien ja Tapparan välinen ottelu oli kauden kolmas. Ottelu oli tasaista vääntöä, mutta Tappara kosti ylivoimalla iskemällä kaksi ylivoimamaalia. Kärpät yritti tasoitusta kolmannessa erässä, mutta se lassahti Josh Greenin heitolla tyhjiin. Näin Kärpät hävisi vasta kolmannen kerran varsinaisella peliajalla lukemin 2-4.

Avausmaali nähtiin ajassa 5:36 Joonas Donskoin toimesta. Tappara tuli tasoihin kaksi minuuttia myöhemmin Henrik Tömmernesin ylivoimamaalilla. Junttila pääsi toisen alivoiman aikana yksin läpi, mutta löysä yritys oli helppo pala Juha Metsolalle. Toisen erän puolivälissä Kärpät siirtyi 2-1 johtoon Joonas Kemppaisen alivoimamaalilla. Junttila oli jälleen päästä yksin läpi, mutta syötti Kemppaiselle, joka ujutti kiekon maaliin Metsolan längistä. Erän toisen alivoiman aikana oli Donskoin vuoro päästä puolittain läpi, mutta Metsola torjui. Saman ylivoiman aikana Josh Green kiersi maalin ja heitti kiekon maaliin. Mikko Niemelä menetti kiekon omassa päässä ja Kristian Kuusela syötti avopaikkaan Jarkko Maliselle, joka lämäsi taululle lukemat 2-3.

Kolmas erä oli täysin Kärppien otteessa, mutta Metsola otti tarvittavat torjunnat. Kärpät yritti tasoitusta ilman maalivahtia, kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia. Se kuitenkin kostautui, kun heti ensimmäisen aloituksen jälkeen Green heitti kiekon tyhjiin.

Kärppien seuraava peli on heti lauantaina Jyväskylässä JYPin vieraana. Ottelu alkaa kello 17.00 ja Kiekkoradio Radio City Oululla kello 16.00.