Kuva: Mikko Räsänen

Kaija Koo muistelee ystävyyden alkua: Cheekin jutut saivat kulmakarvat nousemaan

26.10.2016 09:00 - Anna Hopi

Laulaja Kaija Koo teki Nää yöt ei anna armoo -kappaleen rap-tähti Cheekin kanssa yhteistyössä.

Yksi Kaija Koon tulevan, 4. marraskuuta julkaistavan Sinun naisesi -levyn kappaleista on Cheekin kanssa tehty Nää yöt ei anna armoo, joka on jo julkaistu singlenä. Parivaljakko tutustui toisiinsa jo Vain elämää -sarjan kuvauksissa vuonna 2012, jolloin kylvettiin siemen yhteiseen biisiin.

- Jare on kunnianhimoinen ja pyrkii musiikissaan täydellisyyteen. Hän on vaativa itseään ja muita kohtaan. Tämä kappale oli pitkäaikainen haave. Olimme Vain elämää -sarjan pioneerijaksossa. Siitä on jo niin kauan aikaa, että eräs mies pysäytti minut kadulla ja sanoi, että olisi hieno saada Kaija sinut sinne Vain elämää -ohjelmaan. Minähän olin siellä jo! Nauraa laulaja.

- Olemme puhuneet sen jälkeen monta kertaa, että teemme jotain yhdessä. Huomasin, että jäimme paljon juttelemaan TV-kuvauksissa. Tykkäsin Jaresta, koska hän puhui todella suoraan. Kulmakarvat nousivat lähestulkoon päälaelle asti, kun kuuntelin hänen juttujaan. Hän kai tajusi, että minulle voi jutella kaikenlaista, enkä ole moksiskaan.

Aina kun kaksikko kohtaa, Kaija kutsuu Cheekiä pojaksi vitsillä, jonka räppäri ottaa tyylikkäästi vastaan.

Cheekin kanssa tehty duetto ei aluksi edennyt

Laulajan mukaan Nää yöt ei anna armoo -kappaleen syntytarina on mielenkiintoinen, koska sen suhteen kaikki ei mennyt kuin Strömsössä.

- Kappale syntyi biisileirillä. Tekijät soittivat päivän päätteeksi kappaleita, joita oli syntynyt. He empivät tämän biisin soittamista, koska se oli keskeneräinen. Halusin kuulla sen, vaikka kaikissa melodioissa ei ollut edes tekstiä. Tykkäsin kappaleesta heti samantien. Nimi Nää yöt ei anna armoo syntyi jo biisileirillä, ja tajusin sitten, että kappale on minun ja Jaren biisi. Paula Vesala teki biisiin tekstiä, ja kirjoitin sähköpostiviestiin hänelle, että halusin kappaleeseen Bonnie ja Clyde -tarinan. Näin siinä kaksi vähän rajapinnalla olevaa tyyppiä, joilla lähtee mopo käsistä. Siitä lähdettiin, kertaa Kaija Koo.

- Tuntui, ettei kappale aluksi edennyt mihinkään, kunnes... Olimme eräissä Warnerin bileissä ja ilta oli aika nuori. Olimme kaikki paikalla, joten pidimme palaverin ja teimme isoja ratkaisuja. Sen jälkeen jatkoimme taas biletimme. Jare analysoi kappaletta todella tarkkaan ja tuli sitten lyriikoiden kanssa, jotka istuivat kappaleeseen kuin luumu sian "sinne", nauraa artisti hersyvästi.

Lue myös: Kaija Koo avoimena: Minulla on vain muutama luottoystävä

Lue myös: Cheek yllättyi: "Sain isomman huutomyrskyn Kaija Koon keikalla kuin omalla"

Kilpailut

Uusimmat