Kuva: Jiri Halttunen

Hurrikaanipaidat taipuivat HPK:lle jatkoajalla

13.01.2015 21:07 - Micke Suopuro

Vähämaalinen ilta Hämeenlinnassa päättyi ritaripaitojen juhliin jatkoajan jälkeen lukemin 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0).

JYP ei aikaillut kuparisen rikkomisen kanssa. Jani Tuppurainen luuti Mikko Luoman laukauksesta kimmonneen irtokiekon sisään jo 31 sekunnin pelin jälkeen. Osuma oli kultakypärän kauden kahdestoista.

Hurrikaaniryhmän onnistui luoda tilanteita myös jatkossa Juuse Saroksen maalille, mutta ensimmäinen erä sujui ilman lisäosumia.Huomionarvoisin seikka JYPin avauserän pelaamisessa oli havaittavissa alusta alkaen. Joukkue nimittäin tilkitsi maalinedustansa kuluvan vuoden aiempia vääntöjä tiiviimmin. Tämä näkyi myös toisessa erässä, kun HPK iski uuden vaihteen silmään, mutta viimeistelyongelmista kärsivät ryhmitys ei onnistunut jyväskyläläisten puolustusmuuria rikkomaan.

Päätöserässä kotijoukkue sai kuitenkin tasoitusmaalin, kun Aleksi Laakson kuti kimpoili verkkoon ohi JYPin veräjälle tiistaiksi palanneen Tuomas Tarkin.

Jatkoajalla HPK sai lopulta aikaa ratkaisun, kun Marek Viedenskyn kuti upposi vierailijoiden verkkoon.