Kärpät voittoon kärkikamppailussa

27.12.2014 19:31 - Hannu Okkonen

Oulussa sulateltiin joulukinkkuja kärkiottelulla, kun vastakkain olivat Kärpät ja KalPa. Kotijoukkueen puolustajat Lasse Kukkonen ja Ryan Glenn ratkaisivat ottelun Kärpille lopulta 2-1. Vieraat tulivat kolmannen erän puolivälissä maalin päähän, mutta tasoitusta ei näkynyt. Kärpät jatkaa Liigan kärkipaikalla.

Kärpät siiryi ylivoimalla 1-0 johtoon, kun avauserää oli pelattu 7:19. Maalin iski Lasse Kukkonen Ivan Humlin syötöstä. Toisessa erässä Liigan kärkivahdit Eero Kilpeläinen ja Tomi Karhunen pitivät torjunnoillaan maalinsa puhtaina. Varsinkin erän lopulla Kilpeläinen otti huikeita torjuntoja, mutta sitten lähti Ryan Glennin siniviivalaukaus, mikä upposi maaliin. Erän lopulla Kärpillä oli lukuisia maalipaikkoja, mutta Kilpeläinen torjui. Patrick Davis pääsi myös läpi, mutta hänet koukittiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Miehen löyhän yrityksen nappasi Kilpeläinen helposti räpyläänsä.

KalPa tuli peliin mukaan ajassa 48:18 Sami Mutasen maalilla. Vieraat aloittivat rynnistyksen erän lopulla ilman maalivahtia ja Karhunen joutui töihin. Juha-Pekka Haataja pääsi läpi, mutta löi kiekon ohi tyhjästä maalista. Kärpät säilytti kärkitilansa Liigassa voitettuaan KalPan 2-1.

Kärppien seuraava ottelu on tiistaina Oulussa, kun vastaan asettuu Espoon Blues. Ottelu alkaa kello 18.30 ja Kiekkoradio Radio City Oululla kello 17.30.