Katri Helena joulunvietostaan: Mummoa itketetään ja lapsenlapsia nauratetaan

10.12.2015 14:07 - Anna Hopi

Oman perheen musisointi herkistää suomalaisten rakastaman sinivalkoisen äänen.  

Katri Helenan silmäteriä ovat joulun aikaan omat lapsenlapset.

- Olen mummi, joka ostaa järkeviä lahjoja. Sanon muille, että ostakaa te kaikkea kivaa ja hauskaa, minä ostan ne järkevät. Ne voivat olla käyttövaatteita tai pelejä riippuen missä vaiheessa kukin on. Meillä on 6-vuotias ja 1,5-vuotias kotona jouluna. Kuusivuotias muuten voittaa minut muistipelissä aina, nauraa Katri Helena Iskelmän haastattelussa.

- Muutama viikko sitten ostin jo ensimmäisen lahjan, kun se tuli vastaan. Jos sopiva lahja tulee vastaan, niin ostan sen vaikka heinäkuussa, kertoi nainen.

Mieltääkö hän itsensä törsääjäksi?

- No kyllä niinkin voi sanoa, vaikka mielestäni en ole kovin paha törsääjä. Jos löydän jotain järkevää, en pihtaa rahan kanssa.

Tähti valmistautuu jouluun myös ruoanlaitolla, vaikka keikatkin vievät hänen aikaansa.

- Meillä on traditiona se, että tilaan ison luomukinkun kymmenelle hengelle ja teen itse laatikot. Ennen kuin kiertue loppuu, minun täytyy saada laatikot tehtyä. Sitten loput tehdään yhdessä tyttärien kanssa.

"Yllätän lapseni jouluna"

Tänä vuonna laulajattaren lapsille on vuorossa yllätys.

- Yhdet joululahjat ovat olleet jemmassa pari vuotta jo. En voi paljastaa, mitä ne ovat, mutta ne ovat menneisyyden muistoja lapsilleni. Annan ne jouluna vasta. Laitoin itselleni almanakkaan muistutuksen, että muistan hakea ne autotallista.

Katri Helena emännöi mielellään kodissaan joulua koko perheelle. Jouluaterian ja lahjojen jakamisen jälkeen perhe kokoontuu pelaamaan yhdessä.

- Trivial Pursuit ja muut tietopelit ovat mukana illanvietossa. Siinä vaiheessa olen yleensä tehnyt sellaisen urakan, että täytyy pinnistellä, että pysyn mukana. Meidän perheessä ovat kaikki muusikoita, joten musiikki ja laulut ovat isossa osassa illanviettoa. Mummoa itketetään ja toisia nauratetaan.

Kilpailut

Uusimmat