Kuva: Mikko Räsänen

Ruotsalainen rokkarilegenda: "Meidän täytyy vihata toisiamme jääkiekossa"

30.01.2015 18:00 - Senni Loikala

Motörhead-yhtyeen göteborgilainen rumpali Mikkey Dee puhuu Radio Citylle jääkiekosta ja suomalaisten ja ruotsalaisten pelaajien suhteesta.

Motörhead-yhtyeen ruotsalaisen rumpalin Mikkey Deen pää menee pyörälle, kun hänen pitäisi nimetä kaikkien aikojen suomalainen jääkiekkoilija.

- Hyvä luoja, teillä on niin monia; en oikeasti osaa sanoa. Jari Kurri on tietysti legenda ja mieleen tulevat myös hyvä ystäväni Janne Niinimaa Oulusta ja (Esa) Tikkanen.

Muusikolle on tullut uusia suomalaisia pelaajia tutuiksi myös seuraamalla NHL-liigan pelejä.

- Jos tarkastellaan NHL:ää, siellä on paljon suomalaisia ja ruotsalaisia, joista en ole koskaan aiemmin kuullutkaan; mutta jotka pärjäävät hyvin siellä. ... Suomella on todennäköisesti maailman parhaat maalivahdit, teiltä tulee aina uskomattomia maalivahteja, Dee sanoo.

Suomen ja Ruotsin välistä kilpailua jääkiekossa Dee pitää vain hyvänä asiana.

- Minusta on todella terveellistä, että Suomen ja Ruotsin välillä on kilpailua jääkiekossa, koska se pitää meidät hyvinä ja teidät hyvinä. Sitten tulemme ja voitamme kanadalaiset, amerikkalaiset ja venäläiset. Joten täytyy jatkaa näin; meidän täytyy vihata toisiamme jääkiekkokaukalossa ja meistä tulee parempia. Koska he, ketkä todella tahdomme jyrätä, ovat kanadalaiset.

Kilpailut

Uusimmat