Kuva: Liiga

Ilves voitti TPS:n – Tappara hävisi jälleen

05.12.2014 21:34 - Frans Metsälä

Ilves voitti TPS:n voittomaalikilpailun jälkeen 2 – 1 -lukemin perjantai-iltana Hakametsässä. Ilveksen maalivahti Joonas Korpisalo ja TPS:n virkaveli Teemu Lassila pelasivat erinomaisesti. JYP puolestaan voitti Tapparan maalein 3 – 2 Jyväskylässä pelatussa ottelussa.

Liigassa pelattiin perjantaina kuuden ottelun kierros. Ilves kohtasi TPS:n Hakametsässä. Ottelun avauserä oli maaliton. Tommi Välimaa laukoi Ilveksen johtoon toisessa erässä kauden avausosumallaan. Radek Smolenak toi turkulaiset tasoihin ylivoimalla Ryan Laschin ja Niklas Luceniuksen esityöstä. Maalittoman päätöserän ja jatkoajan jälkeen ottelu eteni voittomaalikilpailuun. Vojtech Polak ja Teemu Rautiainen ratkaisivat lisäpisteen tupsukorvilla. Loistavan ottelun pelannut Joonas Korpisalo (kuvassa) torjui molemmat TPS yritykset. Korpisalo torjui ottelussa 30 laukausta. Myös loistavan ottelun pelannut Teemu Lassila pysäytti turkulaisten maalinsuulla 37 laukausta.

Tappara puolestaan pelasi JYPiä vastaan Jyväskylässä. Anssi Löfman vei JYPin johtoon Jani Tuppuraisen ja Markus Hännikäisen alustuksesta. Jere Karjalainen tasoitti kirvesrinnoille Jarkko Malisen syötöstä. Tuomas Pihlman laukoi jyväskyläläiset uudelleen johtoon Eric Perrinin ja Peter Hubacekin kerätessä syöttöpisteet. Tappara Olli Palola tasoitti vielä Pekka Jormakan syötöstä avauserän viimeisellä minuutilla. Löfman vei illan toisellaan JYPin jälleen johtoon ottelun toisessa erässä Hännikäisen ja Tuppuraisen alustuksesta. Maali jäi samalla myös ottelun viimeiseksi. Päätöserässä Tapparan Stephen Dixon pääsi yrittämään tasoitusta rangaistuslaukauksesta tuloksetta. Juha Metsola torjui ottelussa 23 laukausta. JYPin Tuomas Tarkki ehti kiekon tielle 23 kertaa.

Tappara hakee seuraavan kerran kolmen pisteen voittoa ensimmäisen kerran yli kuukauteen Pelicansia vastaan. Tiistaina 9.12 pelattava Tappara – Pelicans -ottelu alkaa Hakametsässä kello 18.30. Ilves puolestaan pelaa jo huomenna Raumalla. Suomen itsenäisyyspäivänä pelattava Lukko – Ilves -ottelu alkaa kello 16. Kiekkoradio käynnistyy tuntia aikaisemmin.